יכניס לכם מרץ
מתכון לפאי שוקולד ובלונדי
מחפשים מתכון מעולה לפאי מפנקת במיוחד עם מלא שוקולד ושברי אגוזי לוז היוצרים יחדיו מאפה מושלם ומושחת שיכניס לכם מרץ לכל היום, נסו ולא תתחרטו
- חני לוין
- י"א שבט התשפ"א
פאי שוקולד ובלונדי צילום: אליאן ויצמן
מתכון לפאי שוקולד ובלונדי / מאת: אליאן ויצמן
זמן הכנה: 45 דקות. זמן הקפאה 120 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.
המצרכים לפאי שוקולד ובלונדי:
לבצק:
- 200 גרם קמח
- 115 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות.
- 70 גרם אבקת סוכר.
- 20 גרם אבקת שקדים
- 40 גרם ביצים קרות.
למלית שוקולד:
- 2 שוקולד מריר
- 100 גרם חמאה.
- 2 כפות סוכר חום
- קורט מלח
- 1 כף נס קפה גדושה
- 2 ביצים
לציפוי:
- 2 שוקולד בלונדי
- שברי בלונדי, אגוזי לוז או כל עיטור שרוצים.
אופן ההכנה לפאי שוקולד ובלונדי:
הכנת בסיס הפאי:
- בקערת המיקסר עם וו לישה הכניסו את הקמח והחמאה ועבדו לפרורים, הוסיפו אבקת סוכר ושקדים טחונים וערבבו קלות, הוסיפו את הביצים, והגבירו את המהירות עד לקבלת בצק אחיד, עטפו את הבצק בניילון נצמד וקררו במשך כשעתיים.
- הוציאו מהקירור ורדדו על משטח מקומח, העבירו לתבנית פאי 24 ודקרו בעזרת מזלג, הניחו משקולת והכניסו לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 12-14 דק', הורידו את המשקולת והכניסו לאפיה עוד 5- 6 דקות עד להזהבה.
הכנת מלית שוקולד:
- המיסו במיקרוגל את השוקולד המריר, והחמאה.
- הוסיפו את הסוכר החום, קורט מלח, נס קפה וערבבו היטב, הוסיפו ביצה וערבבו היטב הוסיפו עוד ביצה והמשיכו לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
- צקו את התערובת על הקלתית והכניסו לתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך 10-12 דקות. הוציאו מהתנור וצננו.
הכנת הציפוי:
- המיסו במיקרוגל את השוקולד הבלונדי ושפכו על הפאי לאחר שהתקרר.
- קשטו בשברי שוקולד בלונדי, אגוזי לוז או כל עיטור שרוצים.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות