קריספית וטעימה
מתכון לכרובית במילוי בשר בתנור
מתכון מקורי ומעניין במיוחד שייתן לכם קצת גיוון לשולחן השבת, כרובית במילוי של תערובת בשר עסיסית, בציפוי פריך ומושלם, עם מראה יוקרתי ומרשים
- חני לוין
- ח' שבט התשפ"א
כרובית במילוי בשר צילום: יגאל אמדדי
מתכון לכרובית במילוי בשר בתנור
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפיה: 60 דקות.
המצרכים לכרובית במילוי בשר בתנור:
1 כרובית
למילוי הבשר:
- 350 גרם בשר בקר טחון
- 2 שום קצוצות
- 2 כפות אבקת מרק
- 4 כפות פירורי לחם
- 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- 1 בצל מגורר דק על פומפייה
- 1 כפית גרגרי כוסברה טחונים
- 1 כפית ראס אל-חנות
- מלח
- פלפל גרוס
- 1/2 כפית סומק
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית שאטה טחונה. (לא חובה)
- 1/2 כוס סילאן
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כפית קינמון
לציפוי:
- 1 ביצה
- 1 כף מיונז
- 1/4 כוס שמן
- 1/4 כוס סילאן
- 1/4 כוס רוטב טריאקי
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית חוויג׳
- 1/2 כוס פירורי לחם עם שומשום
אופן ההכנה לכרובית במילוי בשר בתנור:
- בסיר גדול חלטו את הכרובית בשלמותה עם מי מלח רותחים כ-5 דקות. סננו היטב וייבשו.
- (ניתן לחתוך באמצע לחלוט כחמש דקות ואז לפרוס לשלוש כמניפה)
- חממו תנור ל-180 מעלות.
הכנת מילוי הבשר:
- בקערה ערבבו את כל חומרי המלית. הפכו את הכרובית ומלאו אותה בתערובת הבשר תוך כדי דחיסה קלה בחללים הריקים בין הפרחים ובתחתית.
- הניחו בתבנית מרופדת בנייר אפיה כשהתפרחת כלפי מעלה.
- לגירסה של המניפה מלאו בין השכבות/ הפרוסות היטב
ציפוי הכרובית:
- טרפו היטב את חומרי הציפוי עם ביצה והברישו את הכרובית. מומלץ למרוח היטב בעזרת הידיים על כל הכרובית.
- פזרו פירורי לחם עם שומשום בנדיבות. ועטפו את הכרובית בעזרת נייר אפיה ונייר כסף
- הכניסו לתנור למשך כשעה, לאחר כשעה הוציאו את נייר האפיה ונייר הכסף והכניסו לתנור ל10 דקות נוספות עד שמעטה הכרובית פריך וזהוב.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות