כ"א חשון התשפ"ה
22.11.2024
"זאת כמעט מחלה אחרת"

ראש קבינט המומחים של 'מגן ישראל' מזהיר: הדבר האחראי יהיה להאריך את הסגר

ברקע התחלואה הקשה; הפרופסור רן בליצר מזהיר: "אם לא נראה ירידה דרמטית בתחלואה, הדבר האחראי לעשות יהיה להאריך את הסגר כדי להגן מפני תחלואה ותמותה שגם ככה שוברים שיאים גם היום"

ראש קבינט המומחים של 'מגן ישראל' מזהיר: הדבר האחראי יהיה להאריך את הסגר
מחלקת קורונה בביה"ח שיבא צילום: Yossi Zeliger/Flash90

ראש קבינט המומחים של 'מגן ישראל', הפרופסור רן בליצר שוחח הבוקר (שישי) עם ניסים משעל ברדיו 103 על שיעורי התחלואה הגבוהים בנגיף קורונה, כמו גם על האפשרות שהסגר ייגמר בתאריך המתוכנן.

בפתח דבריו אמר בליצר: "המספר הזה הוא מספר שיא, והמשמעות של זה היא שבערך שבוע וחצי אחרי כל יום כזה של 9,000 נדבקים, אנחנו רואים מעל 150 חולים קשים חדשים מגיעים לבתי החולים. אז לפני שבוע וחצי, כשנקבע המספר הזה שאנחנו רואים היום, לא היה בדיוק אותו הסגר שנמצא היום. וצריך להבין שגם בסגר כעת, יש רמה מסוימת של תנועה, של מפגשים. יש גבול לרמת התנועה והשליטה בזה".

עוד הוסיף הפרופסור: "אני מצפה וחושב שבעוד, להערכתי, מספר ימים לא גדול, אנחנו נתחיל לראות את ההשפעה של הסגר הנוכחי. אנחנו נראה ירידה במספר המקרים החדשים, וכעבור מספר ימים נראה את זה במספר המקרים הקשים החדשים, ועוד כמה ימים אחר כך, נתחיל לראות שההצטברות של החולים הקשים בבתי החולים תרד, וזה יאפשר חזרה איזה מרווח נשימה".

"אם אנחנו נראה ירידה דרמטית, משמעותית, במספר החולים החדשים, אז אנחנו נצטרך בהחלט לחשוב שהשבועיים של הסגר עשו אולי השפעה מספקת. אם לא נראה כזו ירידה דרמטית בתחלואה, הדבר האחראי לעשות יהיה להאריך את הסגר כדי להגן על אנשים מפני תחלואה ותמותה שגם ככה שוברים שיאים גם היום" הזהיר הפרופסור.

"אני חושב שיש יותר ויותר עדויות, שכל מה שקורה סביבנו עכשיו, קשור כנראה גם לזה. הזן הבריטי הזה, עם ריבוי המוטציות שיש בו, יש לו יכולת להתפשט טוב יותר מאדם לאדם, מאשר לזן שאנחנו הכרנו בתשעת החודשים הראשונים של המגפה. המשמעות של התפשטות מהירה יותר, זה שכל העקומות שלנו לוקחות קפיצה כלפי מעלה, ושאותו ה-R (מקדם הדבקה) המפורסם שאנחנו מדברים עליו, עלה, לפי חלק מההערכות, פי 1.5" אמר הפרופסור, וחידד: "זאת כמעט מחלה אחרת. כלומר, זאת אותה מחלה, אבל היא הרבה יותר מדבקת ממה שראינו קודם. לכן, כל ההתייחסות שלנו לאיך נראה הסטטוס קוו של חיים עם המחלה, משתנה".

"התקווה שלנו היא שאנחנו יודעים לחסן בקצב שאף מדינה אחרת לא מצליחה לעשות את זה, כי כאשר אחוז משמעותי עוד יותר מהאוכלוסייה יחוסן ויהיה חסין, בייחוד מהאוכלוסיות הפגיעות - קבלת ההחלטות תהיה אחרת. ובשאיפה, בזכות החיסונים, ולא רק בזכות ההתנהגות, ה-R גם ירד, ופשוט נתחיל לראות את הדרך החוצה. וזו התקווה, והיא נמצאת אצלנו, יותר מאשר אצל כל מדינה אחרת שאני מכיר בעולם" אמר הפרופסור לסיום.

קורונה משרד הבריאות סגר פרופ' רן בליצר

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}