מאכל אהוב
מתכון לשקשוקה רטטוי מוצלחת במיוחד
שקשוקה עסיסית במיוחד עם מגוון ירקות הנאפים בתנור ונכנסים לבישול ברוטב עגבניות מושלם ועסיסי, יוצרים יחדיו מאכל מוצלח שכל אחד יתענג על הטעם
- חני לוין
- כ"ט טבת התשפ"א
שקשוקה רטטוי מוצלחת במיוחד צילום: הדסה ברוכים
מתכון לשקשוקה רטטוי מוצלחת במיוחד
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן בישול: 30 דקות.
המצרכים לשקשוקה רטטוי מוצלחת במיוחד:
לירקות:
- 1 בצל גדול
- 1 חציל
- 2 קישוא
- 1 זוקיני (לא חייב)
- 1 גמבה אדומה
- 1 גמבה צהובה
- 3 עגבניות
- שמן זית
- מלח פלפל
לרוטב:
- 3 שיני שום כתושות.
- 5 עגבניות מגורדות / קופסת שימורים.
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל.
- 1 כף סוכר.
- 1 כפית פפריקה.
- 1/2 כפית כורכום.
- 1/2 כפית כמון.
- 2 כפות רסק
- 1 כוס מים.
אופן ההכנה לשקשוקה רטטוי מוצלחת במיוחד:
- חיתכו את הירקות באופן שווה והכניסו לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- פזרו מלח, פלפל שחור ושמן זית והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך 30 דקות עד להשחמה יפה.
הכנת הרוטב:
- בסיר רחב (סוטאז') הכניסו כף שמן וטגנו מספר שניות את השום עד להשחמה.
- הוסיפו את העגבניות, הרסק, התבלינים והמים לסיר, סיגרו ובשלו במשך כ 10 דקות עם מכסה סגור.
- כשהירקות מוכנים הוסיפו אותם לרוטב העגבניות ובשלו עם מכסה פתוח עד לצימצום הנוזלים.
- ניתן לשדרג בקציצות בשר או ביצה מלמעלה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: הדסה ברוכים
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות