מהיר, קל ומרשים
מתכון לעוף ממולא באורז ועשבי תיבול
מכינים בשרי עם מתכון מעולה של עוף שלם ממולא באורז ועשבי תיבול, ברוטב מושלם ובתוספת תפוחי אדמה | ארוחת צהרים שכולם יתפנקו עליה ויתענגו על כל רגע
- חני לוין
- כ"ז טבת התשפ"א
לעוף ממולא באורז ועשבי תיבול צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת עוף ממולא באורז ועשבי תיבול. קרדיט: נועם זיגדוןעוף ממולא באורז ועשבי תיבול - נועם זיגדון
מתכון לעוף ממולא באורז ועשבי תיבול
זמן ההכנה: 15 דקות. זמן אפיה: 110 דקות.
המצרכים לעוף ממולא באורז ועשבי תיבול:
- 1 עוף שלם
- 4 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לעיגולים
- 3 כוסות מים רותחים
למילוי:
- 3 כוסות אורז ברור ושטוף
- 1 צרור שמיר
- 1/2 צרור פטרוזיליה
- 1/2 צרור כוסברה
- 1/2 כוס צנוברים
- 1 כפית קינמון
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/4 כוס שמן
לרוטב:
- שמן
- פפריקה מתוקה
- מלח
אופן ההכנה לעוף ממולא באורז ועשבי תיבול:
- בקערה ערבבו את כל המצרכים למילוי עד לקבלת תערובת אחידה
- מלאו את העוף וסגרו היטב בעזרת קיסמים
- בקערית נפרדת ערבבו היטב את המצרכים לרוטב ומרחו את העוף מכל הכיוונים
- הניחו על תבנית אפיה את עיגולי תפוחי האדמה והניחו את העוף עליהם
- פזרו את האורז הנותר ושפכו את המים הרותחים
- כסו את התבנית בנייר כסף או במכסה
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כשעה וחצי
- הוציאו את המכסה והכניסו לתנור לעוד 20 דקות עד להשחמה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות