כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לקיש ירקות חלבית ומושלמת

מעוניינים להשקיע בארוחת ערב? קבלו מתכון מוצלח חלבי וטעים • שילוב של רויאל עם תפוחי האדמה, הבטטה, החציל, הפטריות הטריות והבצל, בתיבול מושלם כאשר הם נשפכים לתוך הקלתית יוצרים קיש ירקות פריך ועסיסי

מתכון לקיש ירקות חלבית ומושלמת
קיש ירקות צילום: הדסה ברוכים

מתכון לקיש ירקות חלבית ומושלמת

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפיה: 45 דקות.

המצרכים לקיש ירקות חלבית ומושלמת:

לקלתית:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 100 גרם חמאה קרה
  • 4 כפות מים קרים.

לירקות:

  • תפוחי אדמה
  • בטטה
  • חציל
  • פטריות טריות
  • בצל
  • טימין
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית

לרויאל:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה / בישול
  • 1/2 כוס חלב
  • 3 ביצים
  • אגוז מוסקט.

אופן ההכנה לקיש ירקות חלבית ומושלמת:

  1. הפעילו את התנור לחום של 200 מעלות
  2. במעבד מזון הכניסו את הקמח, חמאה ומלח וערבלו בפולסים עד לקבלת תערובת חולית.
  3. הוסיפו את המים והמשיכו לעבד עד לקבלת איחוד.
  4. רדדו את הבצק בין 2 נייר אפיה למשטח בעובי של כחצי ס"מ
  5. העבירו לתבנית פאי עמוקה / כל תבנית אחרת.
  6. חוררו את התחתית והכניסו להקפאה במשך חצי שעה.
  7. בינתיים חיתכו את כל הירקות לקוביות והכניסו לתנור על 200 מעלות למשך חצי שעה עד להשחמה יפה מלמעלה.
  8. הוציאו את הירקות מהתנור והניחו בצד.
  9. הוציאו את הפאי מהמקפיא והכניסו מיד לתנור שחומם מראש על 170 מעלות במצב טורבו, למשך כרבע שעה עד להשחמה.
  10. בקערה ערבבו את מרכיבי הרויאל עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת הקיש:

  1. הניחו את הירקות על הקלתית (בסיס הפאי) ומעל שפכו את הרויאל.
  2. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כחצי שעה עד להשחמה יפה והתייצבות.
  3. הוציאו מהתנור ותתענגו על הטעם.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: הדסה ברוכים

מתכון קיש ירקות פאי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}