כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
בטעם של פעם

מתכון לעוגת תפוזים מוצלחת ואוורירית

לפעמים מה שהכי מתחשק, זה את העוגה המוצלחת של פעם, זו שסבתא או אמא היו מכינות כשהיינו ילדים, עוגת תפוזים אהובה ואותנטית | להיזכר בטעם הטוב והטרי הזה עם האווריריות בפה שיעשה לכם את היום

מתכון לעוגת תפוזים מוצלחת ואוורירית
עוגת תפוזים אוורירית צילום: נועם זיגדון

מתכון לעוגת תפוזים מוצלחת ואוורירית

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן אפיה: 45 דקות.

המצרכים לעוגת תפוזים מוצלחת ואוורירית:

  • 2 כוסות קמח
  • 5 ביצים
  • 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1.5 כוסות סוכר
  • קליפת לימון מגורדת

אופן ההכנה לעוגת תפוזים מוצלחת ואוורירית:

  • הפרידו את הביצים
  • הקציפו את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר
  • את החלמונים ערבבו עם יתר המצרכים (פחות ה-1/2 כוס סוכר)
  • ערבבו את תערובת החלמונים עם הקצף בתנועות קיפול עד לקבלת מרקם אחיד.
  • הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ-45 דקות
  • הוציאו מהתנור וצננו לחלוטין. פזרו אבקת סוכר ובתאבון.

לשדרוג העוגה:

הכינו קצפת: מ1 ריץ' או שמנת מתוקה ו3 כפות גדושות פודינג ווניל והקציפו עד לקבלת קצף יציב.

חלקו את העוגה ל3 חלקים, בין כל חלק זלפו מהקצפת.

עוגת תפוזים משודרגת. צילום: נועם זיגדון.

מעל העוגה צרו פרחים בעזרת שקית זילוף והניחו דובדבן על כל פרח.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון עוגה תפוזים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}