חם ועסיסי
מתכון למרק אפונה חלק
מחפשים מתכון למרק מוצלח וטעים? המתכון הזה מעולה במרקם חלקלק | שילוב האפונה, הגזר והבצל המתובלים וטחונים היטב, נותנים מרקם עסיסי במיוחד למרק חם ביום חורפי, אם רק תוסיפו לו קרוטונים הארוחה תצא מושלמת
- חני לוין
- כ"א טבת התשפ"א
מרק אפונה צילום: מירב מלכה
מתכון למרק אפונה חלק / מאת: מירב מלכה
זמן ההכנה: 15 דקות. זמן בישול: 90 דקות.
המצרכים למרק אפונה חלק:
- 500 גרם אפונה יבשה לאחר השריה במים לילה שלם.
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 גזר חתוך
- 1 שורש קצוץ
- מים עד 3/4 סיר
- 1 כף מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית כורכום
- 1 כף אבקת מרק
אופן ההכנה למרק אפונה חלק:
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל, הגזר והשורש, טגנו במשך 5 עד 7 דקות.
- הוסיפו את האפונה ערבבו מעט והוסיפו מים, הביאו לרתיחה והוסיפו את התבלינים.
- הנמיכו את האש ובשלו במשך שעה וחצי.
- לאחר מכן הורידו את המרק מהאש וטחנו בעזרת מוט בלנדר
- לאחר הטחינה הניחו את הסיר עם המרק הטחון על האש ובשלו תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם סמיך (אם אוהבים מרקם מימי ניתן להוסיף מים).
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות