י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
עוגה אישית פרווה

מתכון לרול בצק במילוי קינמון

מתכון לרול בצק במלית קינמון ומי סוכר, העוגה האישית שתמיד מוצלחת להגשה | מתאימה כקינוח לכל ארוחה או סעודת שבת, תוכלו להגיש גם לאחר הקידוש בשבת בבוקר והמחמאות לא יפסיקו לזרום

מתכון לרול בצק במילוי קינמון
רול בצק במילוי קינמון צילום: אפרת ושדי

מתכון לרול בצק במילוי קינמון / מאת: אפרת ושדי

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן התפחה: 70 דקות. זמן האפיה: 15 עד 20 דקות.

המצרכים לרול בצק במילוי קינמון:

חומרים לבצק :

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 3 ביצים
  • ¾ כוסות סוכר
  • ¼1 כוסות שמן
  • ¾1 כוסות מים
  • 1 כפית מלח

למילוי הקינמון:

  • 150 גר' מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) מומסת.
  • 2 כוסות סוכר חום בהיר
  • 4 כפיות קינמון

מי סוכר:

  • 1 כוס סוכר לבן
  • 3/4 כוס מים

אופן ההכנה לרול בצק במילוי קינמון:

הכנת הבצק:

  1. בקערת המיקסר הכניסו את החומרים היבשים וערבבו מעט.
  2. לאחמ"כ הוסיפו את הביצים, מים ושמן ובסוף הוסיפו את המלח.
  3. לושו במשך 7 דק' עד לקבלת בצק אחיד וטוב. כסו את קערת המיקסר והתפיחו במשך כ 20 דק', לאחר 20 דקות לושו שנית עוד 3-4 דקות. השאירו להתפחה עד להכפלת הנפח.

הכנת מי הסוכר:

  1. בסיר הכניסו את הסוכר והמים ובשלו על הגז כ 10 דק', הורידו מהאש וצננו.
  2. קמחו משטח עבודה ורדדו את הבצק למלבן, מרחו עליו את המחמאה המומסת ופזרו את הסוכר החום והקינמון גלגלו לרולדה, חתכו לפרוסות בעובי הרצוי והניחו את הפרוסות הפוך, כאשר מראה השבלול כלפי מעלה. השאירו להתפחה נוספת של חצי שעה
  3. טרפו ביצה והברישו מעל כל מאפה הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° עד להזהבה, הוציאו מהתנור והברישו במי הסוכר (חשוב להבריש במי הסוכר כאשר המאפה עדין חם)

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון עוגה אישית קינמון רול

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}