עם טוויסט מיוחד
מתכון לקוגל אטריות ירושלמי מוצלח
קוגל אטריות מוצלח וטעים במתיקות מושלמת וחריפות מעודנת, מתאים להגשה בשבת בבוקר לאחר הקידוש או לסעודה שלישית | הגישו אותו לצד מלפפון חמוץ והתוספת שלכם תצא משובחת ומשדרגת
- חני לוין
- ט"ז טבת התשפ"א
קוגל אטריות ירושלמי צילום: חני לוין
מתכון לקוגל אטריות ירושלמי / מאת: רחל כהן
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן המתנה: 120 דקות. זמן האפיה: 70 דקות.
המצרכים לקוגל אטריות ירושלמי:
- 3/4 כוס סוכר
- 2/3 כוס שמן
- מים
- 1 חב' אטריות
- 1/2 כוס סוכר
- 1.5 כפיות מלח
- 1.5 כפיות פלפל שחור
- 3 ביצים
- 2 כפות שמן
- שמן לריסוס על התבנית
אופן ההכנה לקוגל אטריות ירושלמי:
- בסיר הכניסו 3/4 כוס סוכר עם 2/3 כוס שמן ערבבו היטב והביאו להשחמה עד לקבלת בועות.
- בסיר נפרד במקביל, הרתיחו 1.200 ליטר מים.
- לאחר שהסוכר השחים הוסיפו את האטריות, 1/2 כוס סוכר, 1.5 כפיות מלח, 1.5 כפיות פלפל שחור.
- ערבבו היטב והוסיפו את המים שהרתחתם, ערבבו היטב ובשלו כ 5 דקות בדיוק
- כבו את האש, כסו את הסיר והשאירו מכוסה עד שהאטריות סופגות את כל המים, במשך כשעתיים.
- בקערה נפרדת, ערבבו היטב 3 ביצים עם 2 כפות שמן ו2 כפות מים.
- לאחר שעתיים הוסיפו את הביצים המהולות במים ושמן, לסיר האטריות וערבבו היטב.
- רססו בשמן שתי תבניות אינגליש קייק ושפכו לתוכן את האטריות המוכנות. (ניתן לאפות גם בסיר ג'חנון קטן, לקבלת קוגל בצורה עגולה)
- על האטריות שפכו 1/2 כוס מים בלי לערבב להשאיר ככה.
- הניחו על האטריות ניר אפיה במידה של התבנית ומעל נייר האפייה כסו את התבנית בניר כסף (ניר האפיה מונע הידבקות האטריות לניר כסף)
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 190 עד 200 מעלות (כל אחד לפי תנורו.) למשך כשעה.
- לאחר שעה הורידו את הכיסוי והכניסו לתנור לעוד 10 דקות, להשחמה.
טיפ: ניתן להניח בתוך תבנית זהה עם מים בקרקעית ולהשאיר ע"ג הפלטה בצד (לא במרכז) עד לשבת בבוקר.
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות