כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מעדן תימני

מתכון לג'חנון / מלווח ביתי אמיתי

חולמים לדעת כיצד מכינים ג'חנון? כך עושים את זה בצורה הפשוטה | אם תחליטו שמתחשק לכם דווקא מלווח, תוכלו לשנות את אופן ההכנה והנה לכם ארוחת ערב מושלמת

מתכון לג'חנון / מלווח ביתי אמיתי
ג'חנון ביתי צילום: שלומית הודיה אושרי

מתכון לג'חנון / מלווח ביתי

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן התפחה: 60 דקות.

מצרכים לג'חנון / מלווח ביתי:

לבצק:

  • 1 כף מלח
  • 1 ק"ג קמח
  • 1 אבקת אפיה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2 כפות דבש
  • מי סודה לפי הצורך

למריחה:

  • מרגרינה

אופן ההכנה לג'חנון / מלווח ביתי:

  1. בקערה הכניסו את כל המצרכים לפי הסדר הכתוב, ולושו עד לקבלת בצק נעים.
  2. הניחו את בצק לנוח במשך שעה, כאשר בכל רבע שעה הרטיבו את הידיים ולושו את הבצק לרענון.
  3. חלקו את הבצק לכ- 20 כדורים, כל כדור כ - 70 גרם.
  4. רדדו כל כדור לעלה דק.
  5. בסיר המיסו את המרגרינה, והברישו אותה על עלה הבצק.

קפלו את הבצק לפי ההוראות:

1.

2.

3.

4.

5.

לאחר הקיפול גלגלו, את הבצק וסדרו  בקופסא עם הפרדה של שקית / נייר אפיה.

הכניסו להקפאה עד לזמן השימוש.

לג'חנון: ניתן לשים בסיר ג'חנון על הפלטה או בשקית קוקי בתוך סיר החמין.

למלווח: המתינו רבע שעה ורדדו עם מערוך, טגנו במחבת או הכניסו לתנור או טוסטר, מלאו במילוי כמו לטוסט וקפלו על חצי.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: שלומית הודיה אושרי

 

מתכון ג'חנון בצק

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}