כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
בוקר מושלם

מתכון לתפו"א קריספיים ומושלמים

פותחים את הבוקר עם מתכון מיוחד של השף חיים בורנשטיין לתפו"א מושלמים, פריכים וקריספיים מבחוץ, רכים מבפנים ובעיקר טעימים, | התפו"א ייחטפו במהירות, בתוספת ענף רוזמרין שיעניק להם טעם מיוחד יותר

מתכון לתפו"א קריספיים ומושלמים
תפו"א קריספיים מושלמים צילום: חיים בורנשטיין

מתכון לתפו"א קריספיים מושלמים / מאת: שף חיים בורנשטיין.

זמן הכנה: 10 דקות. זמן בישול: 30 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.

המצרכים לתפו"א קריספיים מושלמים:

  • 8-9 תפו"א גדולים וארוכים. (שטופים היטב עם הקליפה)
  • 3 שיני שום
  • שמן זית
  • כפית מלח גס
  • כפית  מלח דק
  • פלפל שחור גרוס
  • ענף רוזמרין קצוץ.

אופן ההכנה לתפו"א קריספיים מושלמים:

  1. חממו סיר עם מים והכניסו את תפוחי האדמה, השום ומעט מלח, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש.
  2. בשלו במשך כ 20 דקות עד שהתפו"א מתחיל להתרכך.
  3. סננו את תפו"א מהמים
  4. חצו את תפו"א לחצי,  (אפשר לתת קווצ' עם היד למראה חמוד יותר)
  5. בקערה נפרדת ערבבו היטב את המלח הדק עם הגס.
  6. סדרו את תפוחי האדמה בתבנית אפיה, ופזרו מלמעלה את המלח המעורב, זלפו שמן זית, פלפל גרוס ורוזמרין.
  7. הכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ 20 דקות. עד להשחמה.
  8. הוציאו מהתנור וצננו מעט.

בהצלחה רבה ובתאבון

 

מתכון תפוחי אדמה בתנור ארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}