כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
מוצ"ש חורפי

מתכון לבייגלה ירושלמי מלא שומשום

המאפה האהוב: בייגלה ירושלמי עם מלא שומשום בטעם משובח, מתאים במיוחד לסעודת מלווה מלכה במוצ"ש ארוך של החורף, הגישו אותו לצד גבינת שמנת והסעודה שלכם מושלמת

מתכון לבייגלה ירושלמי מלא שומשום
בייגלה ירושלמי מלא שומשום צילום: מירב מלכה

מתכון לבייגלה ירושלמי מלא שומשום / מאת: מירב מלכה

זמן הכנה: 20 דקות. זמן התפחה: 60 דקות. זמן אפיה: 15 דקות.

המצרכים לבייגלה ירושלמי מלא שומשום:

  • 1 ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים
  • 3 כפות סוכר
  • 2.5 כוסות מים חמימים
  • 1.5 כפות מלח
  • 1/2 כוס שמן

לציפוי:

  • מים
  • שומשום
  • מלח גס

אופן ההכנה לבייגלה ירושלמי מלא שומשום:

  1. בקערה הכניסו את הקמח, השמרים והסוכר וערבבו היטב, הוסיפו את המים, המלח והשמן ולושו עד לקבלת בצק רך וחלק.
  2. הניחו בצד את הקערה מכוסה והתפיחו במשך כשעה
  3. גלגלו נחשים ארוכים מהבצק וצרו צורת ביגלה.
  4. הטבילו במים ושומשום והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, פזרו מלח גס והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלו למשך 15 דקות, עד להזהבה יפה.
  5. הגישו לצד גבינת שמנת.

בהצלחה רבה ובתאבון.

בייגל מאפה מתכון

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}