טעימה ומוצלחת
מתכון לקיש במילוי בלילת בצלים ובטטה
קיש בטטה מוצלח וטעים במיוחד מתאים לארוחה לפני הצום, משביע ומעורר את התאבון ויכניס אתכם לצום שבעים, עם מלית של בצלים בבלילה המטובלת היטב, תתענגו על כל ביס
- חני לוין
- ט' טבת התשפ"א
קיש בטטות צילום: מירב מלכה
מתכון לקיש במילוי בלילת בצלים ובטטה / מאת: מירב מלכה
זמן הכנה: 45 דקות. זמן הקפאה: 30 דקות. זמן אפיה: 20 דקות.
המצרכים לקיש במילוי בלילת בצלים ובטטה:
לבסיס:
- 2 כוסות קמח
- 150 גרם מחמאה
- 1ביצה
- כפית מלח
- 2כפות מים קרים
למילוי:
- 2 בטטות
לבלילה:
- 2 בצלים קצוצים
- 2 כפות קמח
- מעט מלח
- פלפל שחור
- מרק עוף
- 2 כוסות מים
- 1 כף שום כתום
- 2 ביצים
אופן ההכנה לקיש במילוי בלילת בצלים ובטטה:
הכנת הבסיס:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים לבסיס ועבדו היטב עד לקבלת מרקם אחיד, שטחו על תבנית של קיש והכניסו להקפאה במשך 30 דקות.
- לאחר ההקפאה הכניסו מיד לתנור שחומם מראש על 180° למשך 10 דקות.
הכנת המילוי:
- בשלו את הבטטות במים במשך 15 דקות,
- הוציאו מהמים ופרסו לפרוסות,, סדרו על הקיש האפוי.
הכנת הבלילה:
- חממו סיר עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה הוסיפו בהדרגה את הקמח והמים, ערבבו היטב וקררו. הוסיפו את הביצים והתבלינים וערבבו היטב עד לקבלת בלילה במרקם אחיד.
- שפכו את הבלילה על פרוסות הבטטה והכניסו לתנור בחום 180° למשך 20 דקות.
- ניתן להניח על הבלילה פרוסות בטטה או פטריות למראה מרשים יותר לפני האפיה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות