לסעודה חגיגית
מתכון למאפינס קראמבל תפוחים
מאפינס מוצלח עם קוביות קטנטנות של תפוחים בקראמבל מלמעלה וזילופי שוקולד לבן ומריר שיעשו לכם את הקינוח מכובד ויוקרתי ויתאים לכל סעודה חגיגית
- חני לוין
- ח' טבת התשפ"א
מאפינס קראמבל תפוחים צילום: נועם זיגדון
מתכון למאפינס קראמבל תפוחים
זמן הכנה: 40 דקות. זמן אפייה: 15 עד 20 דקות
המצרכים למאפינס קראמבל תפוחים: כמות 12 יחידות
כוס מדידה חד פעמית חמה
למאפינס:
- 1/2 כוס סוכר
- 2 ביצים L
- 1/3 כוס שמן
- 1/4 כוס חלב
- 1 כפית קינמון טחון
- 1/2 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 1 + 1/4 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- 5 תפוחים גראני סמית'
לקראמבל:
- 3/4 כוס קמח
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/2 כוס סוכר דמררה
- קורט מלח
- 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
לקישוט:
- שוקולד לבן
- שוקולד מריר
אופן ההכנה למאפינס קראמבל תפוחים:
הכנת מאפינס:
- בקערה גדולה הכניסו את הסוכר, ביצים, שמן, חלב, קינמון, תמצית וניל ומלח וטרפו היטב לתערובת אחידה
- הוסיפו קמח ואבקת אפייה וערבבו עד לקבלת בלילה אחידה ודי סמיכה.
- קלפו את התפוחים, הוציאו את הגרעינים וחיתכו לקוביות קטנות
- הוסיפו את קוביות התפוחים לתוך בלילת המאפינס וקפלו בעדינות לתערובת אחידה
- צקו את התערובת לשקעים ומלאו כמעט עד הסוף
הכנת הקראמבל:
- בקערה הכניסו את הקמח, חמאה, סוכר ומלח ובעזרת הידיים עבדו היטב עד לקבלת תערובת פירורית
- הוסיפו פקאנים קצוצים וערבבו עד לקבלת מרקם אחיד
- פזרו מהקראמבל בנדיבות בחלק העליון של המאפינס
- הכניסו לתנור שחומם מראש על ל-170 מעלות למשך כ-15 עד 20 דקות וצננו.
הקישוט:
- המיסו את השוקולד הלבן והעבירו לשקית זילוף, זלפו פסים דקים בחלק העליון של כל מאפין
- המיסו את השוקולד המריר והעבירו לשקית זילוף, זלפו פסים דקים באלכסון על כל מאפינס שזילפתם שוקולד לבן.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות