לא תתחרטו
מתכון לאורז בסמטי עם קוביות בטטה
ארוחת צהריים מעניינת ומגוונת עם אורז בסמטי וקוביות בטטה בפיזור של שמיר קצוץ ומרענן ושברי פיסטוק קלוי המוסיפים טעם מיוחד שישדרג לכם את הארוחה למוצלחת יותר
- חני לוין
- ח' טבת התשפ"א
אורז בסמטי עם קובייות בטטה צילום: יהודית וינטרוב
מתכון לאורז בסמטי עם קובייות בטטה
זמן הכנה: 25 דקות. זמן בישול: 30 עד 40 דקות.
המצרכים לאורז בסמטי עם קובייות בטטה:
- 1 כוס אורז בסמטי ברור, שטוף ומסונן היטב
- 1 בצל קצוץ לקוביות
- 1 בטטה חתוכה לקוביות
- 2 + 1/4 כוסות מים רותחים
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור לפי הטעם
להגשה:
- שמיר קצוץ
- שברי פסטוק קלוי
אופן ההכנה לאורז בסמטי עם קוביות בטטה:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את האורז והבטטה וערבבו, הוסיפו את המלח, המים הרותחים והפלפל שחור וערבבו היטב, הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש וכסו את הסיר.
- בשלו במשך 30 עד 40 דקות, כבו את האש והמתינו לקירור, ערבבו קלות בעזרת מזלג, (כך האורז יהיה בודד ולא דייסתי)
- העבירו לצלחת הגשה, פזרו שמיר קצוץ ושברי פיסטוק קלוי, ניתן להוסיף מאט מיץ לימון טרי.
- (לאוהבים, ניתן להוסיף את השמיר גם בזמן הבישול)
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: יהודית וינטרוב
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות