עסיסי וטעים
מתכון למקלובה חצילים ופרגיות
מעניין וטעים: עוגת חצילים ותפוחי אדמה צלויים במילוי שכבות של אורז מתובל עם פרגיות, גזר ובצל מטוגן, יתנו לכם ביצוע מושלם למקלובה עסיסית וטעימה שתוכלו להגיש בארוחת הצהריים
- חני לוין
- ה' טבת התשפ"א
מקלובה חצילים ופרגיות צילום: נועם זיגדון
אופן הכנת מקלובה חצילים ופרגיות. קרדיט: נועם זיגדוןמקלובה חצילים ופרגיות - נועם זיגדון
מתכון למקלובה חצילים ופרגיות
זמן הכנה: 45 דקות. זמן בישול: 50 דקות.
המצרכים למקלובה חצילים ופרגיות:
- כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות קטנות (ניתן להמיר בחזה עוף, חתיכות בשר וכו')
- 2 חצילים פרוסים לאורך (ניתן להמיר בבטטה או כל ירק אהוב)
- 3 תפוחי אדמה פרוסים
- 3 גזרים חתוכים לגפרורים או קוביות
- 3 בצלים קצוצים דק
- 3 כוסות אורז שטוף ומסונן
- 2 שיני שום כתושות
- 4.5 כוסות מים רותחים (על כל כוס אורז כוס וחצי מים)
- חופן צנוברים
- פלפל שחור
- כמון
- בהרט
- הל
- מלח
- שמן
אופן ההכנה למקלובה חצילים ופרגיות:
- חתכו את החצילים ותפוחי האדמה לפרוסות ארוכות, המליחו והניחו בצד עד ליציאת כל הנוזלים
- על מחבת פסים טגנו את פרוסות החצילים ותפוחי האדמה משני הכיוונים,
- חממו מחבת נפרדת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפרגיות והגזר וערבבו, הוסיפו את התבלינים והשום וערבבו היטב.
- בשלו במשך 15 דקות, לקבלת ירקות מאודים.
- שמנו סיר ורפדו אותו בנייר אפייה, גזרו את קצוות נייר האפייה, וסדרו את פרוסות תפוחי האדמה באמצע. סביב לסיר סדרו את פרוסות החצילים כשהן עומדות ו1/3 מהחציל יוצא מהסיר.
- לאחר שריפדתם את הסיר עם פרוסות החצילים ותפוחי האדמה הכינו את האורז,
- שטפו היטב את האורז ותבלו בתבלינים, מלח, פלפל שחור, כמון, בהרט, הל, ומעט שמן. ערבבו היטב ושפחו חצי מהכמות על פרוסות החצילים ותפוחי האדמה.
- מעל האורז שפכו את תערובת הפרגיות והגזר ושטחו היטב, ומעל התערובת שפכו את מחצית האורז שנותרה.
- שטחו את האורז היטב, וסגרו עם פרוסות החצילים שיצאו מהסיר, הניחו במרכז שנותר את פרוסות תפוחי האדמה והניחו על האש.
- שפכו מלמעלה את המים הרותחים והביאו לרתיחה, הנמיכו את האש ובשלו במשך 50 דקות.
- המתינו 15 דקות להתקררות מעט, והפכו את המקלובה לצלחת הגשה גדולה.
- הוציאו את נייר האפייה, והגישו לכל סועד פרוסת מקלובה עסיסית.
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות