כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
צפו

מתכון למניפות בצק פילו במילוי בשר

נשאר לכם זמן ואתם רוצים לשדרג את שולחן השבת שלכם, המנה הזו מושלמת ויצירתית של מניפת בצק פילו במילוי בשר, שתיתן מראה מכובד יותר לסעודה

מתכון למניפות בצק פילו במילוי בשר
בצק פילו במילוי בשר צילום: יפית שלג חג'ג'

מתכון למניפות בצק פילו במילוי בשר

זמן הכנה: 20 דקות. זמן אפייה: 10 עד 15 דקות.

המצרכים למניפות בצק פילו במילוי בשר:

  • דפי פילו לפי מספר הסועדים
  • שמן להברשה

למילוי הבשר:

  • 1 בצל קצוץ דק
  • בשר טחון
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פפריקה
  • כמון
  • שומשום לבן ושחור.

אופן ההכנה למניפות בצק פילו במילוי בשר:

הכנת מילוי הבשר:

  1. חממו סיר או מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להשחמה, הוסיפו את הבשר הטחון והתבלינים וערבבו היטב, בשלו במשך 15 דקות תוך כדי ערבוב תמידי.

הכנת המניפה:

בצק פילו במילוי בשר - יפית חג\
אופן הכנת מניפות בצק פילו. קרדיט: יפית שלג חג'ג'

  1. שמנו משטח והניחו את דף הפילו פתוח, הברישו את כולו בשמן וקפלו לשניים.
  2. התחילו ליצור מניפה בעזרת קיווץ כלפי מטה של דף הפילו, וקיווץ מלמטה ללמעלה, כך שייוצר לכם כמן פס ארוך מקובץ.
  3. קפלו את הפס המקובץ לשניים כך שיווצר לכם כמין מניפה אם תפתחו אותו מעט.
  4. פיתחו אותו מעט ומלאו באמצע ממלית הבשר, גלגלו מלמטה ללמעלה והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר פס הסגירה כלפי התבנית.
  5. הברישו בשמן ופזרו שומשום לבן ושחור מלמעלה.
  6. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 10 עד 15 דקות, עד להזהבה יפה.
  7. הניחו בצלחת הגשה וזלפו מלמעלה נגיעות של רוטב צ'ילי.

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון גלילת פילו מנה עיקרית

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}