כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
ארוחה משודרגת

מתכון לאורז עם שעועית בתיבול חמצמץ

ארוחת צהריים מעניינת עם אורז המתבשל עם שעועית עיניים, בתוספת פטרוזיליה קצוצה ובתיבול חמצמץ הנותנים את הטעם והמראה המושלם לארוחת צהריים משודרגת

מתכון לאורז עם שעועית בתיבול חמצמץ
אורז עם שעועית בתיבול חמצמץ צילום: שולמית שחר

מתכון לאורז עם שעועית בתיבול חמצמץ

זמן ההכנה: 20 דקות. זמן בישול: 45 דקות.

המצרכים לאורז עם שעועית בתיבול חמצמץ:

  • 2 כוסות שעועית עיניים
  • 4 בצלים גדולים
  • 3 כוסות אורז
  • 3 חבילות פטרוזליה קצוצות

לתיבול:

  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם
  • כורכום לפי הטעם
  • 1.5 כוסות מיץ לימון איכותי

אופן ההכנה לאורז עם שעועית בתיבול חמצמץ:

  1. את השעועית השרו במים יום קודם.  למחרת בשלו אותה כרבע שעה עם מים ומלח וסננו.
  2. חתכו את הבצל לפרוסות דקות וטגנו אותו בסיר עם כמות נדיבה של שמן עד להזהבה.
  3. הוסיפו לבצל את הפטרוזיליה, התבלינים ומיץ הלימון ובשלו על אש נמוכה עד שהפטרוזיליה מתרככת...ערבבו מידי פעם
  4. הוסיפו את השעועית והאורז וערבבו, הוסיפו עוד 5 כוסות מים וערבבו, הביאו לרתיחה, הנמיכו את האש למינימום ובשלו כשעה עד שהאורז מוכן.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: שחר שולמית

 

מתכון אורז ארוחת צהריים

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}