מהמטבח הטריפוליטאי
מתכון לעבמבר - עוגיות שקדים
עוגיות מוצלחות וטעימות, קשות מבחוץ ורכות מבפנים, מגיעות מהמטבח הטריפוליטאי, הן עשויות מבצק ושקד הנח במרכז כל עוגייה, ומוסיף לה את הטעם והיופי לנשנוש טעים במיוחד
- חני לוין
- כ"ט כסלו התשפ"א
עבמבר - עוגיות שקדים צילום: נועם זידון
אופן הכנת עבמבר - עוגיות שקדים. קרדיט: נועם זיגדוןעבמבר - עוגיות שקדים - נועם זיגדון
מתכון לעבמבר - עוגיות שקדים
זמן הכנה: 25 דקות. זמן המתנה: 30 דקות. זמן אפייה: 10 דקות.
המצרכים לעבמבר - עוגיות שקדים: כ-60 עוגיות
- כוס מדידה חד פעמית חמה
- 1/2 ק"ג שקדים טחונים
- 1-1/3 כוסות אבקת סוכר
- 1 כוס סוכר
- 2 כפות תמצית שקדים
- 2 שקיות סוכר וניל
- 5 גרגירי מסקצה מעוכים (ניתן לרכוש בחנות תבלינים)
- 1 כף קמח
- 1/4 כפית סודה לשתיה
- 6 חלבונים ביצה M
- לקישוט - שקדים טבעיים מושרים במים
אופן ההכנה לעבמבר - עוגיות שקדים:
- ערבבו היטב את כל המצרכים יחד עד לקבלת עיסה אחידה.
- חממו מחבת ובשלו את העיסה על אש בנונית 6-8 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד
- הכניסו למקרר למשך חצי שעה להתקררות
- העבירו את העיסה לשקית זילוף, חיתכו את השקית בקצה וזלפו עיגולים בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
- במרכז כל עוגייה הניחו שקד.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180° למשך כ- 10 דקות עד להזהבה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות