עסיסי ויוקרתי
מתכון לצלי כתף בבירה ועשבי תיבול
רוצים להפתיע עם מאכל מרשים ויוקרתי? קבלו מתכון לצלי כתף מטורף, עם בירה ועשבי תיבול, בתוספת דבש, תבלין בהרט וקימל טחון, הנותנים לבשר טעם משובח ועסיסי במיוחד
- חני לוין
- כ"ה כסלו התשפ"א
צלי כתף בבירה ועשבי תיבול צילום: ניסי גולדרייך
מתכון לצלי כתף בבירה ועשבי תיבול / ניסי גולדרייך
זמן הכנה: 40 דקות. זמן הבישול: 4 שעות. זמן צליה: 10 דקות.
המצרכים לצלי כתף בבירה ועשבי תיבול:
- 1 ק"ג נתח צלי כתף
- 1 בקבוק בירה לבנה
- 1 ראש שום נקי
- 2 בצלים פרוסים לרבעים
- 5 עלי דפנה
- 10 כדורי פלפל אנגלי
- 1 כף מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כוס דבש
- 1 כפית בהרט
- 1/4 כפית קימל טחון
- שמן זית
לצליה בתנור:
- 1 גבעול בזיליקום
- 2 גבעולי טימין
- שמן זית
אופן ההכנה לצלי כתף בבירה ועשבי תיבול:
- בסיר עם מעט שמן, צרבו היטב את הבשר מכל הכיוונים, הוסיפו את הבהרט והקימל וערבבו אותם בשמן
- שפכו על הבשר את הבירה, מלאו מים עד לכיסוי הבשר והביאו לרתיחה
- הוסיפו את ראש השום, בצלים, עלי הדפנה, פלפל אנגלי ודבש ותבלו במלח, הביאו לרתיחה והנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו במשך 4 שעות
- העבירו את הבשר לתבנית פיירקס והוסיפו 2 כוסות מהרוטב יחד עם השום והבצלים
- את הרוזמרין והטימין הניחו על הבשר.
- חממו תנור ל200 מעלות גריל (אם יש) והכניסו את התבנית לצליה במשך 10 דקות
- הוציאו מהתנור והגישו חם, פרסו לפני ההגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות