כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024

מתכון לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן

מתכון מעולה לעוגה חלבית מיוחדת של פקאנים מקורמלים, על בצק פריך הנאפים יחדיו ויוצרים עוגה מוצלחת וטעימה במיוחד

מתכון לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן
ריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן צילום: יפית חג'ג'

מתכון לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן

זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפייה: 20 דקות.

המצרכים לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן:

תבנית בקוטר 20*20

לבצק פריך:

  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 140 גרם קמח (1 כוס)
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית וניל
  • 1 כף חלב קר

למלית הפקאן:

  • 100 גרם חמאה
  • 150 גרם סוכר חום ככה
  • 50 גרם דבש
  • 1/4 כפית מלח
  • 120 מ״ל שמנת מתוקה
  • 300 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס

אופן ההכנה לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן:

הכנת הבצק:

  1. בקערה הכניסו את כל רכיבי הבצק ועבדו עד לקבלת בצק אחיד. בכמה פולסים קצרים.
  2. רדדו את הבצק לקוטר התבנית.
  3. הקפיאו במשך חצי שעה והפעילו את התנור על חום של 170 מעלות.
  4. הכניסו את הבצק הקפוא לתנור לאפיה של כ12 דקות עד להזהבה בהירה.
  5. הוציאו מהתנור את הבצק אך השאירו אותו פועל.
  6. צננו מעט את העוגה והכינו את מלית הפקאן.

הכנת המלית:

  1. קולים את הפקאן בתנור במשך 10 דקות .
  2. ובסיר קטן הכניסו את החמאה, סוכר, מלח ושמנת מתוקה והביאו לרתיחה במשך 5 דקות עד שנוצר רוטב חלק ומקורמל.
  3. הוסיפו את הפקאנים הקצוצים גס וערבבו היטב.
  4. שפכו את הפקאנים המקורמלים מעל הבצק האפוי.
  5. והכניסו לתנור לאפייה של עוד 15 דקות .
  6. הוציאו מהתנור וצננו לחלוטין במשך שעה לפחות.
  7. פרסו את העוגה לריבועים.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יפית שלג חג'ג'

מתכון עוגה פקאן קינוח מתוק

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}