מתכון לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן
מתכון מעולה לעוגה חלבית מיוחדת של פקאנים מקורמלים, על בצק פריך הנאפים יחדיו ויוצרים עוגה מוצלחת וטעימה במיוחד
- חני לוין
- כ"ד כסלו התשפ"א
ריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן צילום: יפית חג'ג'
מתכון לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן
זמן ההכנה: 40 דקות. זמן אפייה: 20 דקות.
המצרכים לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן:
תבנית בקוטר 20*20
לבצק פריך:
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 50 גרם אבקת סוכר
- 140 גרם קמח (1 כוס)
- קורט מלח
- 1/2 כפית וניל
- 1 כף חלב קר
למלית הפקאן:
- 100 גרם חמאה
- 150 גרם סוכר חום ככה
- 50 גרם דבש
- 1/4 כפית מלח
- 120 מ״ל שמנת מתוקה
- 300 גרם אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס
אופן ההכנה לריבועי בצק פריך בקרמל ופקאן:
הכנת הבצק:
- בקערה הכניסו את כל רכיבי הבצק ועבדו עד לקבלת בצק אחיד. בכמה פולסים קצרים.
- רדדו את הבצק לקוטר התבנית.
- הקפיאו במשך חצי שעה והפעילו את התנור על חום של 170 מעלות.
- הכניסו את הבצק הקפוא לתנור לאפיה של כ12 דקות עד להזהבה בהירה.
- הוציאו מהתנור את הבצק אך השאירו אותו פועל.
- צננו מעט את העוגה והכינו את מלית הפקאן.
הכנת המלית:
- קולים את הפקאן בתנור במשך 10 דקות .
- ובסיר קטן הכניסו את החמאה, סוכר, מלח ושמנת מתוקה והביאו לרתיחה במשך 5 דקות עד שנוצר רוטב חלק ומקורמל.
- הוסיפו את הפקאנים הקצוצים גס וערבבו היטב.
- שפכו את הפקאנים המקורמלים מעל הבצק האפוי.
- והכניסו לתנור לאפייה של עוד 15 דקות .
- הוציאו מהתנור וצננו לחלוטין במשך שעה לפחות.
- פרסו את העוגה לריבועים.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יפית שלג חג'ג'
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות