תקפיץ לכם את סעודת שבת
מתכון לפאי רועים – פשטידת פירה בשני צבעים ובשר
פאי רועים – מתכון לפשטידה יוקרתית המתאימה כמנה עיקרית לערב שבת, מוצלחת וטעימה במיוחד במראה יוקרתי שישדרג לכם את הסעודה ויקפיץ אותה
פאי רועים – פשטידת פירה בשני צבעים ובשר צילום: דבורי פוקס
מתכון לפאי רועים – פשטידת פירה בשני צבעים ובשר
זמן ההכנה: 60 דקות. זמן אפיה: 35 דקות.
המצרכים לפאי רועים – פשטידת פירה בשני צבעים ובשר:
לפירה הלבן:
- 4 תפו"א קלופים ושטופים
- מים
- מלח
- מעט שמן
לפירה הכתום:
- 3 בטטות גדולות גלופות ושטופות
- מים
- מלח
- מעט שמן
לשכבת הבשר:
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 2 בצלים קצוצים
- 1 גזר קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות
- 1 כפית כמון
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- מלח
- פלפל שחור
- 1 כפית בהרט
- 1/2 כוס יין אדום מתוק
אופן ההכנה לפאי רועים – פשטידת פירה בשני צבעים ובשר:
לפירה הלבן:
- בסיר בשלו את תפו"א עם מים ומלח עד לריכוך מלא כ35 דקות
- מעכו למחית רכה וחלקה והוסיפו 2-3 כפות שמן ומלח לפי הטעם
לפירה הכתום:
- בסיר בשלו את הבטטות עם מים ומלח עד לריכוך מלא כ35 דקות,
- מעכו למחית רכה וחלקה והוסיפו 2-3 כפות שמן ומלח לפי הטעם
הכנת מילוי הבשר:
- חממו מחבת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הגזר והבשר הטחון וטגנו על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהבשר משנה את צבעו.
- תבלו והוסיפו את היין, ערבבו היטב, בשלו כ3 דקות והסירו מהאש.
הרכבת הפאי:
- שמנו תבנית בינונית, צקו לתוכה את הפירה הלבן ושטחו אותו היטב.
- מעל הפירה הלבן צקו את מלית הבשר וטחו היטב.
- מעל מלית הבשר צקו את הפירה הכתום ושטחו היטב.
- שמנו מזלג ובעזרתו חרצו בעדינות צורות נאות מלמעלה.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 30 עד 40 דקות.
- הוציאו מהתנור ובתאבון.
בהצלחה רבה.
המתכון מאת: דבורי פוקס
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות