קלאסיקה מעוררת התפעלות
מתכון לביף ווילגטון – נתח בשר עטוף בבצק ופטריות
קלאסיקה מעוררת התפעלות ומנה מושלמת לכבוד שבת. נתח בשר משובח עטוף בפטריות ובצק עלים הנתונים למנה את הקריספיות המושלמת ומוסיפים יוקרה וטעם נפלא
- חני לוין
- כ"ג כסלו התשפ"א
ביף ווילגטון – נתח בשר עטוף בבצק ופטריות צילום: יגאל אמדדי
מתכון לביף ווילגטון – נתח בשר עטוף בבצק ופטריות
זמן ההכנה: 45 דקות. זמן המתנה: 30 דקות. זמן אפיה: 30 דקות
המצרכים לביף ווילגטון – נתח בשר עטוף בבצק ופטריות:
(6 מנות)
- 800 גרם נתח סינטה (אפשר גם נתח פילה בקר)
- מלח גס
- פלפל שחור גרוס
- 1 חבילת בצק עלים מופשרת
- 1 חלמון
- 3 בצלים קצוצים
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 3 גבעולי תימין (מופרדים לעלים)
- 1 כף אבקת מרק פטריות אסם גדושה
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- 1/2 כפית בהרט
- 1/2 כפית כמון
- 2 כפות חרדל דיז’ון גרגירים
אופן הכנה לביף ווילגטון – נתח בשר עטוף בבצק ופטריות:
- תבלו את נתח הבשר במלח גס ובפלפל שחור גרוס.
- צרבו את הנתח במחבת חמה מכל הצדדים.
- טגנו את הבצל והפטריות יחד ותבלו במלח, אבקת מרק פטריות, פלפל שחור ותימין, הניחו לתערובת להתקרר.
- רדדו מעט את בצק העלים בכדי שיהיה רחב וארוך מהנתח ויוכל לעטוף אותו.
- מרחו את החרדל על נתח הבשר בעזרת הידיים
- תערובת הבצל והפטריות פזרו במרכז הבצק והניחו מעליהם את נתח הבשר.
- סיגרו את מעטפת הבצק ודואגים שהתפר יהיה כלפי מטה.
- טרפו חלמון ביצה והברישו את הבצק.
- העבירו למקרר למשך– 30 דקות.
- הוציאו מהמקרר והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך כ - 30 דקות.
- הוציאו מהתנור וצננו מעט,
- לאחר הצטננות פרסו את המאפה לפרוסות בגודל 3 ס"מ והגישו
בהצלחה רבה ובתאבון.
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות