בעתה במאפייה: כל המצות - חמץ למהדרין
במאפייה בבני ברק נמצאו גרגרי חיטה על המצות • הגרמי"ל לנדא הוזעק למקום, בדק את המצות והורה: המצות בפס הייצור - הן חמץ למהדרין ויש להשליכן • בנוסף, הורה הרב להכשיר את המאפייה מחדש
- יוסי כץ, בחדרי חרדים
- כ"ב אדר התש"ע
- 14 תגובות
מאפיית מצות. צילום ארכיון: פיני רוזן
דרמה של ממש ארעה היום במאפיית 'משמרת המצות' בבני ברק: בני 'חבורה' שהגיעו למאפיה בכדי לאפות מצות לקראת חג הפסח הממשמש ובא, נתקלו לאחר האפיה בגרגרי חיטה המונחים על המצות. למותר לתאר את הבהלה שאחזה באברכים, והחשש הגדול: להיכשל באיסור דאוריתא של חמץ בפסח, כמעט והתממש נגד עינהם.
הכל החל בשעת בוקר מוקדמת, אז הגיעו אברכים ששכרו מבעל המאפיה את משטחי העבודה והתנורים, בכדי להכין מצות לחג הפסח. המאפיה שמשכירה לקבוצות רבות את משטחי העבודה והתנורים, מאפשרת ל'חבורות' לקבל את הכשרו של הגרמי"ל לנדא המפקח על האפיה במקום.
באם ה'חבורה' מעונינת בהכשר, אזי חלים עליה כל הכללים אותם דורש נותן ההכשר. הנקיון נעשה לשביעות רצונם של המשגיחים מטעם ההכשר, והחבורה אופה את המצות.
במקרה המדובר, הביאו איתם בני ה'חבורה' שקי קמח רבים, ובתום האפיה נמצאו כאמור גרגרי חיטה על המצות האפויות.
בעל המאפיה הודיע לראשי החבורה כי מחובתו להודיע את הדברים לנותן ההכשר, הגרמי"ל לנדא, על מנת שיכריע כיצד לנהוג במצות שנאפו.
הרב לנדא שהגיע למקום, בחן את סדרי העבודה בשנית, והכריע: יש להכשיר מחדש את התנור. לגבי המצות שנאפו, הכריע הגרמי"ל כי הן בגדר חמץ למהדרין.
בעקבות המקרה, החליט בעל המפעל להחמיר את נוהלי העבודה, ולא לתת לחבורות פרטיות להכניס שקי קמח לשטח המאפיה.
הכל החל בשעת בוקר מוקדמת, אז הגיעו אברכים ששכרו מבעל המאפיה את משטחי העבודה והתנורים, בכדי להכין מצות לחג הפסח. המאפיה שמשכירה לקבוצות רבות את משטחי העבודה והתנורים, מאפשרת ל'חבורות' לקבל את הכשרו של הגרמי"ל לנדא המפקח על האפיה במקום.
באם ה'חבורה' מעונינת בהכשר, אזי חלים עליה כל הכללים אותם דורש נותן ההכשר. הנקיון נעשה לשביעות רצונם של המשגיחים מטעם ההכשר, והחבורה אופה את המצות.
במקרה המדובר, הביאו איתם בני ה'חבורה' שקי קמח רבים, ובתום האפיה נמצאו כאמור גרגרי חיטה על המצות האפויות.
בעל המאפיה הודיע לראשי החבורה כי מחובתו להודיע את הדברים לנותן ההכשר, הגרמי"ל לנדא, על מנת שיכריע כיצד לנהוג במצות שנאפו.
הרב לנדא שהגיע למקום, בחן את סדרי העבודה בשנית, והכריע: יש להכשיר מחדש את התנור. לגבי המצות שנאפו, הכריע הגרמי"ל כי הן בגדר חמץ למהדרין.
בעקבות המקרה, החליט בעל המפעל להחמיר את נוהלי העבודה, ולא לתת לחבורות פרטיות להכניס שקי קמח לשטח המאפיה.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 14 תגובות