חנוכה בפתח
מתכון לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות
ערב חנוכה ואתם מחפשים מתכון טוב לסופגניות ריבה אותנטיות ומוצלחות, קבלו מתכון טעים עם תוצאה מושלמת ורכות שאי אפשר לתאר • נסו ותתענגו על הטעם
- חני לוין
- כ"א כסלו התשפ"א
סופגנייה במילוי ריבה צילום: עדי
מתכון לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות
זמן הכנה: 30 דקות. זמן התפחה: 90 דקות. זמן טיגון: 7 דקות.
המצרכים לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות:
לבצק:
- 1/2 קילו קמח (500 גרם)
- 1 כף שמרים יבשים
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 3/4 כוס מים
- 1/4 כוס שמן
- 2 ביצים
- 1/2 כפית תמצית ווניל
- 1 כף ברנדי
- 1 ליטר שמן לטיגון
למילוי וקישוט:
- ריבת תות
- אבקת סוכר
אופן ההכנה לסופגניות ריבה אותנטיות, מוצלחות וטעימות:
- בקערה הכניסו את הקמח, השמרים, הסוכר המלח וערבבו.
- הוסיפו את השמן, הביצים, תמצית ווניל והמים, ולושו היטב עד לקבלת בצק אחיד
- הוסיפו את הברנדי ולושו עד לקבלת בצק רך מאוד ומעט דביק.
- התפיחו במשך כשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו
- קמחו משטח עבודה והניחו את הבצק עליו
- רדדו את הבצק לעובי בינוני וקירצו עיגולים בעזרת כוס או קורצן והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן מעט, כסו במגבת והתפיחו במשך שעה
- חממו סיר עם שמן עמוק על אש בינונית (חשוב מאוד להקפיד בכדי שהסופגניה לא תשרף מבחוץ)
- הכניסו את העיגולים בזהירות כשהצד העליון נכנס פנימה ונוגע בשמן, טגנו משני הכיוונים עד להזהבה. להוציא על נייר סופג
- צרו חור בסופגניה ע"י עיפרון מלאו את הסופגניות בריבה ע"י שקית זילוף עם צנטר דק
- צננו את הסופגניות לגמרי ופזרו אבקת סוכר
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: adi's kitchen
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות