מרקם רך ומפנק
מתכון לפיצה דמקה ברוטב שמנת וזיתי קלמטה
ממשיכים לפנק עם מתכונים מעניינים של פיצה דמקה ברוטב שמנת וזיתי קלמטה בצורה מקורית ומיוחדת, בתוספת בטטה עסיסית המוסיפה טעם מיוחד ונותנת מרקם רך ומפנק יותר
פיצה דמקה ברוטב שמנת וזיתי קלמטה צילום: סוגת
אופן הכנת פיצה דמקה ברוטב שמנת וזיתי קלמטה. קרדיט: נועם זיגדוןפיצה דמקה - נועם זיגדון
מתכון לפיצה דמקה ברוטב שמנת וזיתי קלמטה
זמן ההכנה: 30 דקות. זמן התפחה: 60 עד 90 דקות. זמן אפיה: 10 דקות.
המצרכים לפיצה דמקה ברוטב שמנת וזיתי קלמטה:
לבצק:
- 1 ק"ג קמח שמרים לפיצה
- 630 מ"ל מים מהברז
- 2.5 כפות שמן זית
לרוטב שמנת:
- 250 מ"ל שמנת מתוקה 38%
- 2 שיני שום כתוש
- מעט אגוז מוסקט
- 1 כוס גבינה צהובה מגורדת
- 1 כף קמח
- פלפל שחור
- מלח
תוספות:
- בטטה מבושלת וחתוכה לפרוסות
- גבינה צ'דר חתוכה לקוביות
- גבינה צהובה חתוכה לקוביות
- בייבי מוצרלה
- זיתים קלמטה
אופן ההכנה לפיצה דמקה ברוטב שמנת וזיתי קלמטה:
הכנת הבצק:
- בקערה הכניסו את כל המצרכים לבצק ולושו עד לקבלת לבצק אחיד
- התפיחו במשך שעה עד שעה וחצי - עד להכפלת נפח
הכנת הרוטב:
- בקערה ערבבו את כל החומרים היטב עד לקבלת מרקם אחיד
הרכבת הפיצה:
- חלקו את הבצק ל-6 כדורים, רדדו כל כדור ופיתחו לצורת עיגול
- במרכז הבצק סמנו בעזרת מכסה של סיר, צורת עיגול
- חיתכו פסים בצורת שמש סביב לעיגול, כך שייווצר לכם רצועות סביב לעיגול
- קפלו את הרצועות לתוך הבצק ומהקצוות שלהם צרו משולש בעזרת האצבעות
- במרכז הריק מרחו את הרוטב ומעליו פרסו את הבטטה במרכז הפיצה.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 200° למשך כ-7 דקות
- הוציאו מהתנור ופזרו גבינה צהובה מגורדת
- במרכז הפיצה סדרו את קוביות הגבינות בצורת דמקה
- הכניסו לתנור למספר דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: נועם זיגדון
קרדיט: סוגת
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות