כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
ממכר וטעים בטירוף

מתכון ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה

ארוחת ערב ממכרת וטעימה בטירוף עם לחם שום משודרג ומוצלח בתוספת זיתים וגבינה צהובה, הנותנים ללחם את הטעם המיוחד והמקורי

מתכון ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה
לחם שום עם זיתים וגבינה צהובה צילום: נועם זיגדון

לחם שום - נועם זיגדון
אופן ההכנה ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה. קרדיט: נועם זיגדון

מתכון ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה

זמן ההכנה: 30 דקות. זמן אפיה: 25 דקות.

המצרכים ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה:

כוס מדידה חד פעמית קרה

לבצק:

  • 2 ק"ג קמח
  • 2 כפות מלח
  • 4 כפות סוכר
  • 3 כפות שמרים
  • 2 כפות אורגנו
  • 1 קופסת טבעות זיתים ירוקים / שחורים
  • 3/4 כוס שמן
  • משפר אפיה - מומלץ
  • 7 כוסות מים חמים (לא רותחים)

לרוטב שום:

  • 100 גרם חמאה מומסת
  • צרור פיטרוזליה קצוצה
  • 4 שיני שום כתוש

אופן ההכנה ללחם שום עם זיתים וגבינה צהובה:

  1. בקערה הכנחיסו את כל המצרכחים לבצק לושו עד לקבלת בצק רך
  2. התפיחו במשך 30 דקות, לושו פעם שניה והתפיחו שוב במשך 30 דקות.
  3. חלקו את הבצק ל-4 כדורים
  4. רדדו ופתחו כל כדור לצורת עיגול
  5. חרצו את הבצק לקוביות בגודל 1.5 ס"מ

הכנת רוטב שום:

  1. בקערה נפרדת ערבבו את כל המצרכים לרוטב.
  2. ומרחו על הבצק שחרצתם קוביות.
  3. בין החריצים בבצק הכניסו פרוסות גבינה צהובה מקופלות
  4. הכניסו לתנור שחומם מראש על - 180° למשך כ - 25 דקות

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון אצבעות שום חלבי מאפה מלוח

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}