כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
כך פותחים שבוע

מתכון לזלבייה תימנית מוצלחת

מוצ"ש ארוך ומתחשק לכם לפנק בסעודה רביעית? קבלו מתכון מוצלח וטעים של זלבייה תימנית עם קצח לאוהדי התוספות המלוחות, אם מתחשק לכם ללכת על הטעם המתוק, הורידו את הקצח והגישו בפיזור של סוכר לבן מלמעלה

מתכון לזלבייה תימנית מוצלחת
זלביה תימנית צילום: נועם זיגדון

מתכון לזלבייה תימנית מוצלחת

זמן ההכנה: 10 דקות. זמן התפחה: 60 דקות. זמן טיגון: 10 דקות.

המצרכים לזלבייה תימנית מוצלחת:

  • כ- 12 זלביות בינוניות
  • 1/2 ק"ג קמח
  • 1/2 כף מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1-1/4 כוסות מים פושרים (300 מ"ל)
  • 2 כפות סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל או 1 כף קצח (לאוהבי תוספות מלוחות)
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה לזלבייה תימנית מוצלחת:

  1. בקערה הכניסו את כל המרכיבים לבצק ולחושו לבצק רך ומעט דביק
  2. כסו במגבת והתפיחו כ- 30 דקות, לושו פעם נוספת והתפיחו שנית עד שהבצק מכפיל את עצמו.
  3. חלקו את הבצק עם יד משומנת ל-12 כדורים והתפיחו ל 5 דקות נוספות
  4. חממו מחבת עם שמן
  5. מעכו כל כדור בצק לצורת אליפסה וטגנו משני הכיוונים עד להזהבה
  6. הוציאו על גבי נייר אפיה,
  7. לאוהדי המתוק הגישו עם פיזור של סוכר או דבש מלמעלה.
  8. לאוהדי המולח הגישו לצד עגבניות מרוסקות, שמנת חמוצה, סחוג, ביצה קשה או סלט וגבינה.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: נועם זיגדון

מתכון תימני מאכל

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}