לסעודה שלישית
מתכון לפשטידת מעקודה / מחמאר מרוקאית
מתכון מעולה לפשטידת מעקודה, פשטידה מרוקאית שתפתח לכם את התיאבון בסעודה שלישית; היא רכה, צבעונית והעיקר טעימה מאוד, וכולם יתענגו על טעמה
פשטידת מעקודה מחמאר מרוקאית צילום: יגאל אמדדי
מתכון לפשטידת מעקודה / מחמאר מרוקאית
זמן הכנה: 35 דקות. זמן בישול: 15 דקות. זמן אפיה: 30 דקות.
המצרכים לפשטידת מעקודה / מחמאר מרוקאית:
- 7 תפוחי אדמה קלופים
- 3 ביצים קשות
- 1 בצל קצוץ
- 1/2 קופסת פטריות
- פלפל שחור
- אגוז מוסקט
- אבקת מרק
- כורכום
- מלח
- 6 ביצים מופרדות
אופן ההכנה לפשטידת מעקודה / מחמאר מרוקאית:
- בסיר עם מים בשלו את תפוחי האדמה עד לריכוך.
- חממו מחבת עם שמן וטגנו את הבצל והפטריות עד להזהבה, הוציאו וצננו.
- את הביצים הקשות חיתכו לקוביות
- בקערה גדולה הניחו את הביצים הקשות, תפוחי האדמה, הבצל והפטריות.
- הוסיפו גם את התבלינים ו6 חלמונים וערבבו היטב.
- את החלבונים הקציפו לקצף יציב וקפלו לתערובת תפוחי האדמה.
- חממו סיר עם מעט שמן על הגז (סיר שניתן להכניס לתנור), הוסיפו את תערובת המעקודה ושטחו
- בשלו את הפשטידה על אש בינונית במשך 15 דקות
- העבירו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לעוד 30 דקות עד להשחמה.
- ניתן להכניס את הפשטידה ישר לתנור והבישול על הגז אינו חובה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות