פטיפור מושלם
מתכון לכדורי גנאש על מקרונים ושוקולד חלב
הפטיפור הזה רק נראה מסובך, אך הוא קל להכנה וטעים בטירוף | כולל שלוש שכבות של שחיתות וטעם משובח של עוד | קינוח מיוחד שיתאים לכל אירוח חגיגי כמנה אחרונה
כדורי גנאש על מקרונים ושוקלוד חלב צילום: מוריה צפירה
מתכון לכדורי גנאש על מקרונים ושוקלוד חלב:
זמן ההכנה: 30 דקות
המצרכים לכדורי גנאש על מקרונים ושוקלוד חלב:
לשכבה הראשונה:
- חב' עוגיות מקרונים (קנוי)
לשכבה השניה:
- שוקולד חלב/ מריר
- תבנית סיליקון פרחים
לכדורי הגנאש:
- 200 גר' ביסקיוטים לטחון דק דק
- 100 גר' שוקולד מריר
- 2 כפות דבש
- 2 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 1/3 כוס שמן (חד פעמית)
- 1/3 כוס מים (חד פעמית)
לגנאש:
- 150 גר' שוקולד מריר
- 120 מ"ל קצפת ריצ'
אופן ההכנה לכדורי גנאש על מקרונים ושוקלוד חלב:
הכנת השכבה השניה:
- המיסו שוקולד חלב/ מריר ושפכו לתבנית הסיליקון, הכניסו למקפיא להתייצבות.
הכנת כדורי הגנאש:
- בסיר הכניסו את כל המצרכים מלבד הבסקוויטים, המיסו על להבה נמוכה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- ערבבו את השוקולד עם הבסקוויטים הטחונים. ושטחו ע"ג תבנית ח"פ
- הגנאש: המיסו על האש את השוקולד המריר והריצ' ושפכו על התבנית עם הבסקוויטים והשוקולד.
- הכניסו להקפאה עד להתייצבות
- הוציאו מהקפאה וצרו כדורים, ניתן לצפות אותם בקוקוס מקורמל או בסוכריות.
הרכבת הפטיפור:
- הניחו עוגיית מקרון ומעליה הניחו את פרח השוקולד שיצרנו בתבנית הסיליקון.
- על פרח השוקולד הניחו את כדור הגנאש ומעל זלפו עם צנטר כוכב שוקולד צמקאו מומס.
- על הפרח העליון הניחו סוכרית פנינה והפטיפור שלכם מוכן.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: מוריה צפירה
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות