וועדת האיתור החליטה: זהו פרקליט המדינה הבא
חברי וועדת האיתור למשרת פרקליט המדינה, סיימה היום את עבודתה והחליטה פה אחד למנות את פרקליט מחוז צפון לפרקליט המדינה ה-12 של מדינת ישראל | המינוי יצא אל הפועל בכפוף לאישור שרי הממשלה
- אבי גדלוביץ'
- י"ד כסלו התשפ"א
- 3 תגובות
עורך דין עמית איסמן, מי שמכהן כפרקליט מחוז מחוז חיפה, ימונה לפרקליט המדינה הבא, כך הכריעה היום (שני) פה אחד וועדת האיתור למשרת הפרקליט. המינוי יצא לפועל בכפוף לאישור. בהחלטתה קובעת הוועדה כי עו"ד איסמן בלט מעל כל יתר המועמדים במכלול השיקולים שנבחנו ונמצא המתאים ביותר לתפקיד.
"עו"ד איסמן הוא בעל ניסיון רב שנים בפרקליטות המדינה, ובשנים האחרונות מילא תפקידים בכירים ביותר בארגון – כפרקליט מחוז חיפה (פלילי), כמשנה לפרקליט המדינה לתפקידים מיוחדים (בפועל) וכמשנה לפרקליט המדינה לעניינים פליליים (בפועל)", נכתב בהחלטת הוועדה.
עו"ד איסמן, יליד 1967, נשוי ואב לשלושה, הוא בוגר בית הספר "ליאו בק" שבחיפה. בצבא שירת בחיל הרפואה והוא בעל תואר ראשון במשפטים ותואר שני בקרימינולוגיה וחוק.
חברי וועדת האיתור ציינו כי עו"ד איסמן זכה להמלצות מצוינות מצד בכירי מערכת המשפט, בהם שופטי בית המשפט העליון בעבר ובהווה, היועץ המשפטי לממשלה הקודם, פרקליט המדינה הקודם, משנים ליועץ המשפטי לממשלה, בכירי משטרת ישראל והייעוץ המשפטי הציבורי, עורכי דין מהסנגוריה הציבורית ומלשכת עורכי הדין, ואחרים.
בהחלטתם למנות את איסמן לפרקליט המדינה כתבו החברים כי "בהופעתו המרשימה בפני הוועדה, ניכרה היכרותו המעמיקה של עו"ד איסמן עם מערכת אכיפת החוק ועם המערכת הממשלתית בכללותה. עו"ד איסמן הציג משנה סדורה ומפורטת להתמודדות עם האתגרים הניצבים היום בפני מערכת אכיפת החוק, הן במישור המקצועי והן במישור הניהולי".
עוד בטרם התקבלה ההחלטה, הוועדה בחנה בכובד ראש את ההליך המנהלי שהתנהל בעניינו של עו"ד איסמן ואת החלטת מנכ"לית משרד המשפטים דאז מיום 27.5.2018, לגבי שתי אמירות מלפני 6 ו-12 שנים, ושמעה את התייחסותו לדברים. הוועדה השתכנעה כי אמירות אלו, אשר נאמרו לפני שנים רבות, אינן מאפיינות את עבודתו ואת התנהלותו של עו"ד איסמן. הוועדה רשמה בפניה כי עו"ד איסמן הביע צער עמוק על הדברים ולקח אחריות על מעשיו, לרבות בפני הוועדה עצמה, וכן התרשמה באופן בלתי אמצעי, מכך שהפיק את הלקחים הנדרשים.
"עו"ד איסמן הבהיר באופן מפורש כי הוא פועל מתוקף תפקידו לשמור על שיח מקצועי מכבד בפרקליטות המדינה ומחוצה לה, וכי בכוונתו להמשיך ולפעול כך. הוועדה סבורה כי במכלול נסיבות העניין, שתי אמירות אלו, שנאמרו כאמור לפני שנים רבות, אינן עולות כדי פגם ערכי-נורמטיבי המונע ממנו מלכהן בתפקיד פרקליט המדינה, מסרו חברי הוועדה.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות