בניגוד לטענות: עיתונאי הימין שולטים בתקשורת
עיתון גלובס מפרסם היום את רשימת 50 העיתונאים המשפיעים בישראל. ברשימה ניתן למצוא ייצוג גבוה של אנשי ימין ובראש הרשימה מככב העיתונאי עמית סגל | אבישי בן חיים שנמצא ברשימה תוקף: "הייצוג המזרחי ברשימת 50 העיתונאים המשפיעים בישראל מבהיר מציאות עצובה"
ציבור אנשי הימין מקטר לא אחת כי התקשורת נשלטת על ידי השמאל, טענה זו נשמעת לא פעם גם על ידי ראש הממשלה עצמו. בתקופה האחרונה דרגו ב'יפעת מחקרי מדיה' את אנשי התקשורת והעיתונאים בישראל, והבוקר (רביעי) פורסמה ב'גלובס' הרשימה המלאה, תוך הסבר על הפרמטרים שזיכו את העיתונאים להיכלל ברשימה ה'נחשקת'.
"המדד מדרג את השפעתם של עיתונאים על השיח התקשורתי והציבורי בישראל באמצעות ניתוח עומק של האנליסטים ביפעת. המדד השנה כלל בחינה של כ-250 עיתונאים מהתקשורת הישראלית, שדורגו על בסיס פרמטרים שונים במתודולוגיה ייחודית ליצירת מדד השפעה. תקופת המחקר הנוכחית היא ספטמבר 2019 עד ספטמבר 2020", נכתב ב'גלובס' על הרשימה שפרסמו.
המעניין הוא, התברגותם של אנשי הימין לצמרת רשימת העיתונאים, עמית סגל, מככב בראש, במקום ה-3 התמקם קלמן ליבסקינד, ובהמשך העשירייה הראשונה מככבים אראל סגל, ינון מגל, סוגר את העשירייה אברי גלעד. כולם אנשי תקשורת ימניים.
ינון מגל, שהוצב במקום השביעי סיכם את רשימת 50 המשפיעים, וכתב: מסכם לכם את רשימת 50 העיתונאים המשפיעים בישראל: עשרה ימנים, עשרה מזרחים, אף חרדי, אף אתיופי, אף ערבי. לסיכום הצהיר מגל כי הוא ילוקח על עצמו למלא משבצת ה'חרדי' הריקה.
אבישי בן חיים תקף אף הוא את הרשימה וכתב: בשביל הפרופורציות, הייצוג המזרחי ברשימת 50 העיתונאים המשפיעים בישראל מבהיר מציאות עצובה: יש פחות מגבלות על ילדה מזרחית להתקבל לבית ספר חרדי בעמנואל, 30%, מאשר מגבלות על עיתונאים מזרחים לקבל נוכחות ובמה בתקשורת המרכזית הישראלית.
על פי מה נבנית הרשימה:
מדד העיתונאים מלמד מיהם אנשי התקשורת הבולטים בהשפעתם תוך שילוב של שלושה היבטים: השפעה על סדר היום, יצירת חדשות ונוכחות בשיח ברשת. בהתאם לכך, ציון ההשפעה מורכב משלושה פרמטרים:
50% נמדד על ידי כמות ה'פולו-אפים' לו זוכה העיתונאי. כלומר מספר האזכורים וההופעות של העיתונאים בכלי התקשורת המובילים בישראל ללא המערכות בהם העיתונאים מועסקים באופן קבוע. מדד זה משקף את הבמה התקשורתית המוענקת לעיתונאים בכלי תקשורת מתחרים, במה המעידה על היותם מוערכים ומשפיעים, מסבירים בגלובס.
25% נוספים נמדדים לפי כמות החדשות אותן מייצר העיתונאי, כלומר מספר הפרסומים וההופעות של העיתונאים בכלי התקשורת המעסיקים אותם. תוך התחשבות בגודל ובעוצמת כלי התקשורת בו הם מועסקים.
ו-25% הנותרים נמדדים בהיקף השיח הציבורי אותו מעורר העיתונאי ברשתות החברתיות. כפי שנמדדו על ידי חברת Vigo מבית יפעת. חשוב לזכור, מדגישים בגלובס, כי זהו אינו מדד איכותני וגם שיחות שליליות נספרות מתוך הנחה שעוצמת השיח היא עדות נוספת לכוחם של העיתונאים ללא קשר לעמדות פוליטיות או אחרות.
אלו הם 50 העיתונאים המשפיעים בישראל לפי מדד יפעת:
- עמית סגל. חדשות 12, וידיעות אחרונות.
- רביב דרוקר. חדשות 13.
- קלמן ליבסקינד. תאגיד השידור הציבורי.
- בן כספית. מעריב, רדיו 103, ועוד.
- אראל סגל. ערוץ 20.
- אילה חסון. חדשות 13.
- ינון מגל. ערוץ 20, ורדיו 103
- קרן מרציאנו. חדשות 12.
- אמנון אברמוביץ. חדשות 12.
- אברי גלעד. חדשות 13, גל"צ.
- דנה וייס. חדשות 12.
- גיא פלג. חשות 12.
- יעקב ברדוגו. גל"צ.
- יונית לוי. חדשות 12.
- חיים לוינסון. הארץ.
- רינה מצליח. חדשות 12.
- אודי סגל. חדשות 12.
- אבישי בן חיים. חדשות 13.
- אביעד גליקמן. חדשות 13.
- תמר איש שלום. חדשות 13.
- אילנה דיין. חדשות 12.
- ברוך קרא. חדשות 13.
- אופירה אסייג. חדשות 12.
- שמעון ריקלין. ערוץ 20.
- טל שלו. וואלה.
- שרון גל. חדשות 13.
- רזי ברקאי. גל"צ.
- דני קושמרו. חדשות 12.
- אטילה שומפלבי. ידיעות אחרונות.
- אסף ליברמן. תאגיד השידור הציבורי.
- דוריה למפל. תאגיד השידור הציבורי.
- עודד בן עמי. חדשות 12.
- נדב אייל. ידיעות אחרונות (חדשות 13).
- אריה גולן. תאגיד השידור הציבורי.
- ניב רסקין. חדשות 12.
- ירון דקל. תאגיד השידור הציבורי.
- עקיבא נוביק. תאגיד השידור הציבורי.
- ספי עובדיה. חדשות 13.
- אמנון לוי. חדשות 13.
- ברק רביד. חדשות 13.
- שאול אמסטרדמסקי. תאגיד השידור הציבורי.
- גיא לרר. חדשות 13.
- דפנה ליאל. חדשות 12.
- אלמוג בוקר. חדשות 13.
- נחום ברנע. ידיעות אחרונות.
- הילה קורח. חדשות 13.
- יואב לימור. חדשות 12.
- ירון לונדון. תאגיד השידור הציבורי.
- הדס שטייף. גל"צ.
- יוסי יהושע. ידיעות אחרונות.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 8 תגובות