משביע ומושלם
מתכון לתפוחי אדמה ממולאים בבשר ואורז
ארוחת צהריים מושקעת וקלה להכנה, עם הטעם המיוחד של הבשר הטחון והאורז המתבשלים בתוך תפוחי האדמה הרכים והתבלינים המוסיפים את הטעם הטוב והצבע העסיסי והחי, נותנים מראה מיוחד לארוחה מעולה וטעימה
- חני לוין
- ט' כסלו התשפ"א
תפוחי אדמה ממולאים בבשר ואורז צילום: חני לוין
מתכון לתפוחי אדמה ממולאים בבשר ואורז
המצרכים לתפוחי אדמה ממולאים בבשר ואורז:
- 10 תפוחי אדמה בינוניים או קטנים
- 1/2 ק"ג בשר טחון
- 1 כוס אורז ברורה ושטופה
- רסק עגבניות
- 1 בצל קצוץ
- מלח
- פפריקה
- פלפל שחור
- מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה לתפוחי אדמה ממולאים בבשר ואורז:
הכנת תפוחי האדמה:
- קילפו את תפוחי האדמה וחצו אותם לשניים, לרוחב. רוקנו את תוכן תפוח האדמה בעזרת כפית והשאירו כסנטימטר מהצדדים. ראו תדרוך
ריקון תפוח האדמה
הכנת מלית הבשר:
- בקערה ערבבו את הבשר הטחון עם כוס אורז, מלח פלפל שחור ופפריקה, והוסיפו 2 כפיות רסק עגבניות. ערבבו היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
- מלאו את תפוחי האדמה במלית הבשר.
הכנת הרוטב:
- חממו סיר על האש עם מעט שמן והוסיפו את הבצל הקצוץ, טגנו עד להזהבה והוסיפו מים עד לחצי מהסיר, הוסיפו מלח פפריקה ופלפל שחור ו3 כפות גדושות רסק עגבניות, ערבבו היטב והביאו לרתיחה.
- שפכו את הרוטב לקערה והשאירו כסנטימטר מהרוטב בתוך הסיר.
- את שאריות תפוחי האדמה שרוקנתם מתוך תפוחי האדמה הניחו בתחתית הסיר כשעליהם אתם מניחים את תפוחי האדמה הממולאים זה לצד זה, ומעל הניחו עוד תפוחי אדמה עד מילוי של כל הסיר בתפוחי האדמה.
- מעל תפוחי האדמה שפכו מהרוטב שהנחתם בצד, עד לכיסוי תפוחי האדמה, הביאו לרתיחה והעבירו לאש קטנה נמוכה, בשלו כשעה וחצי עד לריכוך של תפוחי האדמה.
- הגישו חם
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות