כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024
המאכל האהוב לארוחת ערב

מתכון לצ׳אפטי הודי במילוי ביצה וירקות

מביאים לכם רעיונות לארוחת ערב, והיום עם מתכון נפלא לצ׳אפטי הודי במילוי ביצה וירקות, מאכל שישביע כל אחד בארוחה וישאיר לכם טעם טוב

מתכון לצ׳אפטי הודי במילוי ביצה וירקות
צ׳אפטי הודי במילוי ביצה וירקות צילום: יגאל אמדדי

מתכון לצ׳אפטי הודי במילוי ביצה וירקות

המצרכים לצ׳אפטי הודי במילוי ביצה וירקות:

לבצק הצ׳אפטי:

  • 2 כוסות קמח
  • קורט מלח
  • 1 ביצה
  • 1/4 עד 1/2 כוס מים חמים (לפי ראות העין)
  • מעט חמאה (לא חובה) או 1/4 כוס שמן

למילוי:

  • 4 ביצים
  • 1 עגבנייה קצוצה דק
  • כוסברה או פיטרוזליה קצוצה דק
  • 1 בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 פלפל חריף אדום קטן קצוץ דק
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • גרמה מסאלה
  • בהרט
  • קארי
  • כמון

אופן ההכנה לצ׳אפטי הודי במילוי ביצה וירקות:

הכנת הבצק:

  1. ערבבו את הקמח, המלח והמים היטב, עד לקבלת בצק חלק ונוח לעבודה, הניחו בצד למשך חצי שעה.
  2. חלקו את הבצק ל-4 חלקים, הניחו על גבי משטח מקומח קלות כל חלק וכדררו לכדור, רדדו לעיגול בגודל פיתה. דק דק עד שכמעט רואים את המשטח מתחת

הכנת התערובת:

  1. ערבבו הכל בקערה עד לקבלת מרקם אחיד
  2. שיפכו מהתערובת של הביצה והירקות במרכז הבצק וסיגרו בצורת מעטפה שתי צדדים במקביל ושוב את שתי הצדדים הנותרים
  3. חממו מחבת עבה וכבדה על אש בינונית. הניחו עליה את הפיתה לכדקה אחת, עד שמתחילות להיווצר בועות.
  4. הפכו, והזיזו מעט השגיחו שהצד התחתון לא ישרף.
  5. מומלץ לכסות עם מכסה על מנת שהביצה תתבשל מהר יותר.
  6. כשהפיתה מתנפחת מעט הוציאו אותה מהמחבת והגישו.

בהצלחה רבה ובתאבון

המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי

מתכון ארוחת ערב ירקות פיתה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}