קציצות טונה מרוקאיות ברוטב עגבניות
החורף שכבר ממש כאן, מביא איתו את הצורך בארוחות משביעות, עשירות ומחממות. זה הזמן לפתוח טונה סטארקיסט, להשקיע בקציצות עשירות, ולהוסיף לרוטב נהדר שפותח את התאבון ולהנות מארוחה מושלמת
- כתבה מקודמת
- ו' כסלו התשפ"א
טונה הינו אחד הדגים שניתן להכין אותו במגוון רחב של דרכים, על הגריל, בתוך סלט, דג טונה חריף במחבת וכמובן גם כקציצות. לכל מתכון ישנו ייחוד משלו ואת ההצלחה של המתכון הזה אפשר לייחס לרוטב שיכול להפוך מנה בינונית למנה מעולה.
לטונה נהוג לייחס סגולות בריאות יוצאות מן הכלל. זהו דג בריא, עם כמות גבוהה של חלבון טבעי ובלי תכולה משמעותית של שומן או כולסטרול. אם גם אתם רוצים להעשיר את הטונה בטעם פיקנטי חריף ונהדר, תמצאו את המתכון הזה של קציצות טונה ברוטב עגבניות כמוצלח במיוחד!
כותב המתכון: שף ג'ול שלופי ושף ניקי גרנר
מצרכים:
4 קופסאות טונה סטארקיסט עם פלפל חריף (מסוננות היטב)
200 גרם סולת
4 כפות קמח
4 ביצים
5 כפות שמן
אגודת פטרוזיליה קצוצה
5 עגבניות פרוסות
3 פלפלים ירוקים פרוסים
פלפל חריף פרוס
ראש שום קצוץ
אגודת כוסברה קצוצה
פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה
כורכום
מלח
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה טונה, סולת, קמח, ביצים, פטרוזיליה, פפריקה, כורכום ומלח לפי הטעם. משאירים למנוחה כשעה.
בסיר שטוח מחממים את השמן, מטגנים את השום ומוסיפים את הירקות והתבלינים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה .
מרימים את המכסה ומוסיפים מעט מים רותחים במידה ונדרש כדי לקבל רוטב סמיך.
יוצרים כדורים מתערובת הטונה, מניחים בזהירות ברוטב, מכסים ומבשלים על אש קטנה למשך כשעה. (מוסיפים מים במידה ונדרש – הרוטב צריך לכסות לפחות 80% מגובה הקציצות).
לארוחה מושלמת- ניתן להגיש עם אורז או קוסקוס.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות