ברמב"ם מציגים: כך נראה צנתור מדויק ועתידני • צפו
בבית החולים 'רמב"ם' הצטיידו במערכת צנתורים חדשה מבית 'פיליפס' המאפשרת את ביצוע התהליך בדיוק מריבי ובסיכון נמוך מאד. כך זה עובד • צפו
- יוסף קליין
- ו' כסלו התשפ"א
חלק משגרת החזרה לפעילות רפואית מלאה, לצד הקורונה, כוללת גם הצטיידות במילה האחרונה בתחום הלב. כזה בדיוק הוא חדר הצנתורים החדש שנפתח השבוע ברמב"ם. בבית החולים הצפוני, שבו פועלות מחלקות הקרדיולוגיה, ניתוחי הלב וקרדיולוגית ילדים הגדולות בצפון, הבינו כבר מזמן שעם או בלי קורונה – עולם הרפואה צריך להתקדם ויש מטופלים רבים שזקוקים למיטב הטכנולוגיה בתחום הלב.
עבור היחידה לקרדיולוגיה פולשנית ברמב"ם, שנת 2020 מהווה שנת התחדשות, כשלאחרונה נחנך חדר צנתורים חדש עם שתי מערכות חדישות מבית Philips. רכישת המערכות החדשות מהווה חלק מתנופת הבנייה וההתחדשות ועם פתיחת הפעילות הרפואית בבית החולים לרפואת הלב ע"ש איל עופר בעוד כשנה וחצי, תותקן המערכת השנייה מאותו הסוג, הנחשבת למתקדמת מסוגה בעולם.
דר' ארתור קרנר, מנהל היחידה, מסביר: "מערכת הצנתורים החדשה היא מסוג Philips Azurion 7 M20 והיא מציבה את מכון הלב ברמב"ם בחזית העולמית בטיפול הקליני. היא מאפשרת לצוות המצנתר לקבל תמונה ברזולוציה משופרת, לצד הפחתה משמעותית של כמות הקרינה אליה נחשפים המטופלים והמצנתרים".
המערכת החדשה נועדה לתת מענה לטיפולים מתקדמים במחלות העורקים הכליליים ובמחלות לב מבניות, תוך ביצוע שחזור תלת-ממדי של עורקי הלב בהזרקה בודדת של חומר ניגוד, וזאת באמצעות תנועה סיבובית מהירה של המצלמה סביב המטופל. הטכנולוגיה החדישה מאפשרת לייבא תמונה תלת-ממדית של בדיקת CT ולבצע מיזוג נתונים בזמן אמת אל מסך הצנתור.
"פעולה זו מקלה באופן משמעותי על ההתמצאות המרחבית של המצנתר במהלך פעולות מורכבות לטיפול בעורקי הלב ובמסתמי הלב ומשפר באופן דרמטי את דיוק הביצוע", אומר דר' קרנר, "עקרון הפעולה הזה נשמר גם כשמדובר בבדיקות אקו לב תלת-ממדיות, דבר המסייע להכוונה ולביצוע של פעולות מתקדמות לטיפול במחלות מבניות של הלב, כגון החלפה ותיקון מסתמים, תיקון דליפות סביב מסתמים כירורגיים, סגירה של אזנית העלייה השמאלית וטיפול במחלות לב מבניות בילדים ובמבוגרים".
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות