ארוחת ערב מושקעת
מתכון ללזניה ברוטב רוזה עם חצילים וקוביות בטטה
נראה מסובך? אם תקראו היטב את אופן ההכנה תראו שהמתכון הזה קל מאוד והעיקר טעים, עם שילוב עלי הלזניה בפרוסות החצילים, קוביות הבטטה ומילוי של כל טוב, תוכלו להנות מארוחת ערב משביעה וטעימה במיוחד
- חני לוין
- ב' כסלו התשפ"א
לזניה ברוטב רוזה עם חצילים וקוביות בטטה צילום: הדסה ברוכים
מתכון ללזניה ברוטב רוזה עם חצילים וקוביות בטטה / מאת: הדסה ברוכים.
המצרכים ללזניה ברוטב רוזה עם חצילים וקוביות בטטה:
- לזניה
- חמאה
לרוטב רוזה:
- 250 מ"ל שמנת
- כוס חלב
- 2 חבילות קטנות של רסק
- מלח פלפל
- אגוז מוסקט
- קורט סוכר לאזן את החמיצות (ניתן להמיר בשמנת מתוקה ואז אין צורך בסוכר)
לפיזור:
- זיתי קלמנטה (או רגיל)
- פרוסות פטריות טריות.
- גבינה צהובה
- זעתר / אורגנו.
לשכבת החצילים והבטטה:
- 1 חציל פרוס לפרוסות
- 1 פטטה קלופה וחתוכה לקוביות
- 1 בצל חתוך לטבעות
אופן ההכנה ללזניה ברוטב רוזה עם חצילים וקוביות בטטה:
הכנת החצילים והבטטה:
- הניחו את פרוסות החצילים, קוביות הבטטה והבצל על תבנית מרופדת בנייר אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש על 200 מעלות עד להשחמה
הכנת רוטב רוזה:
- הכניסו את כל המרכיבים לרוטב בקערה וערבבו היטב עד לקבלת רוטב במקרם אחיד וחלק
הרכבת הלזניה:
- הניחו תבנית אפיה בינונית ורפדו בנייר אפיה
- מרחו על נייר האפיה פרוסת חמאה.
- הניחו עלי לזניה על כל התבנית
- שפכו מרוטב הרוזה על הלזניה עד לכיסוי מלא
- פזרו מעל הרוטב את הזיתים, הפטריות, הגבינה צהובה והאורגנו או הזעתר
- הניחו עליהם את הבצל, החצילים וקוביות הבטטה שהכנתם קודם
- עליהם פזרו שנית זיתים, פטריות, גבינה צהובה ואורגנו או זעתר
- הניחו עלי לזניה עד לכיסוי כל התבנית, ומעליהם שפכו את הרוטב הנותר.
- פזרו גבינה צהובה או מוצרלה בנדיבות וכסו בנייר כסף,
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה ועוד 10 דקות נוספות ללא כיסוי .
- חיתכו למלבנים והגישו חם לצד סלט חסה עשיר
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות