מנהטן הושחרה: תיעוד ענק מהלווית הגר"ד פיינשטיין
ארונו בא: עשרות אלפים מבני היהדות החרדית בארה"ב השתתפו במסע הלווית הגאון רבי דוד פיינשטיין זצ"ל מגדולי הפוסקים וחבר מועצת גדולי התורה. 'בחדרי חרדים' עם תיעוד מסכם של ההספדים וגלריית ענק מההלוויה ברחובות מנהטן. הלוויה בישראל היום בשעה 12:00 בצהריים משמגר להר המנוחות
- משה ויסברג
- כ"ב חשון התשפ"א
- 6 תגובות
קהל אלפים מבני היהדות הנאמנה הגיע אתמול להשתתף במסע הלוויית מזקני הפוסקים בארה"ב הגאון רבי דוד פיינשטיין זצ"ל, ראש ישיבת 'תפארת ירושלים' במנהטן ארה"ב, חבר מועצגה"ת בארה"ב, ובעמח"ס 'קול דודי', שנסתלק בערש"ק למגינת ליבם של המוני בית ישראל.
הרחובות סביב ישיבת תפארת ירושלים, במנהטן שבניו יורק, החלו להשחיר מרוב אדם, ובהיכל הישיבה הוותיקה, מחוצה לה וברחובות הסמוכים, עמדו אלפים שבאו לחלוק כבוד אחרון לרבם ומאורם הנערץ בנו של מרן פוסק הדור בעל ה'אגרות משה' זצ"ל.
לאחר אמירת מספר פרקי תהלים שנאמרו פסוק בפסוק, פתח את מסכת ההספדים אחיו הגאון רבי ראובן פיינשטיין שתינה בדבריו בקול בוכים שהוא היה כמלאך העומד לפני המחנה, ונשא את מסורת החינוך שבערה בו כל ימיו לחנך את הצעירים במסורת הדורות, ואמר שבאחרית ימיו חזה את צרות הדור, וגם את צרת הקורונה שבאה עלינו לאחרונה.
גיסו הרב הגאון רבי משה דוד טנדלר רב בעיירה מונסי, וחתן מרן הגר"מ פיינשטיין זצ"ל, הספיד ממרחק באמצעות המערכת הקולית, בהם דיבר על מעלותיו הייחודיות כממשיכו של אביו.
הגאון רבי חיים גנצווייג, מנהל רוחני בישיבת 'תפארת ירושלים', הספיד את הנפטר הדגול בעמדו בראשות הישיבה אותה הקים אביו הגדול והעמידו כמרביץ תורה בה, ועמד בראשותה לאחר פטירתו, כשהוא מעמיד את התלמידים בכל דרכי עלייתם בתורה וביראה ובמעשים טובים "הוא לא היה חייב לנהל את הישיבה, או לפסוק הלכות לכל שואליו הרבים, אך כל מה שעשה היה בחסד, כי זוהי היה מהות ימי חייו", ואמר כמה פעמים, שכאשר אדם מבוגר נפטר זוהי טרגדיה גדולה יותר מאדם צעיר שנפטר, כי הוא לוקח איתו את התורה ואת כל מה שהשיג בחייו, וזה חסר עתה בדור. בסיום ביקשו שבהיותו לבטח ליד כסא הכבוד, שיהיה נא מליץ יושר עבור הרבנית, ועבור בניו.
הגאון רבי שמואל קמינצקי חבר מועצת גדולי התורה בארה"ב וראש ישיבת פילדלפיה, תיאר כמה היה איש האשכולות שהיה תל תלפיות לרבים בכל מה שרק התבקש, כי ידיו רב לו בכל הענינים שעמדו על הפרק.
בשם הנכדים ספד לו נכדו רבי שלמה פעשליס, שהעיד כי לא משנה מה היה סביבו במקום תלמודו, הוא היה שקוע בלימוד, ללא הרף, ורק כשרעייתו נכנסה, כיבדה ובירכה לשלום.
את משא ההספדים חתם בנו, הרב הגאון רבי מרדכי פיינשטיין, שתיאר את מסירותו הרבה למסורת החינוך כל ימיו, ותיאר, שהשתתף פעם באסיפה של תורה ומסורה, ולאחריה היתה אסיפה של החינוך העצמאי והוא שנשא את חזון הארגון על לוח ליבו במסירות נפש כל ימיו, שמע תוך כדי הישיבה על סילוקה של נכדתו החולה תוך כדי הישיבה, ולא קם ממקומו והמשיך בישיבה מחמת חשיבות הענין.
בסיום דבריו ביקש ממנו מחילה בשם בני המשפחה, באומרו שהוא לא איפשר לכבדו כערכו הרם, כי ברח והתרחק מכל גינוני כבוד ושררה כל ימיו, וריגש את השומעים בתארו, שכבר לפני כמה חודשים הרופאים לא חשבו שהוא יצליח לשרוד מחמת חוליו, ותודה ליושב במרומים שהאריך את ימי חייו ונתן לו את החודשים הללו שבהם זכו בני המשפחה עוד להיות במחיצתו, ונפרד ובירך את בני המשפחה בקול נרגש.
לאחר אמירת הקדיש, המשיך מסע הלוויה רגלית ברחובות העיר מעט, לעבר שדה התעופה שם ארונו המריא בטיסה פרטית בדרכה לארץ הקודש, ומסע ההלוויה ייערך אי"ה היום בשעה 12:00 בצהריים בבית הלוויות שמגר בירושלים, בדרכה להר המנוחות שם ייטמן סמוך לחלקת אביו.
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 6 תגובות