המאכל המסורתי
מתכון לקוגל ירושלמי משודרג בתוספת של צימוקים, אגוזים ופקאנים
סעודה שלישית מתאימה וטעימה ביותר עם קוגל ירושלמי המשודרג עם תוספת הצימוקים, האגוזים והפקאנים שמוסיפים לו טעם מיוחד של קוגל אהוב מושך וטעים
- חני לוין
- י"ט חשון התשפ"א
קוגל ירושלמי משודרג צילום: יגאל אמדדי
מתכון לקוגל ירושלמי משודרג בתוספת של צימוקים, אגוזים ופקאנים
המצרכים לקוגל ירושלמי משודרג בתוספת של צימוקים, אגוזים ופקאנים:
- 1 חבילת אטריות דקיקות
- 1/4 כוס שמן
- 5 ביצים גדולות
- 2 כוסות סוכר
- 1 כוס סילאן
- 1 כף פלפל שחור
- 2 כפיות קינמון
- מלח
- 1 כפית הל
אופן ההכנה לקוגל ירושלמי משודרג בתוספת של צימוקים, אגוזים ופאקנים:
- בשלו את האטריות עם מלח וסננו
- בסיר קטן על אש גבוהה בשלו את 1/2 כוס סוכר והשמן עד לקבלת צבע קרמל כהה. הוסיפו לאטריות וערבבו היטב.
- הוסיפו ביצים, סוכר, פלפל שחור וקינמון וערבבו היטב.
- שמנו תבנית בספרי שמן.
- ניתן לשדרג ולהוסיף צימוקים לבלילה.
- פזרו מעל אגוזים ופקאנים והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, עם תבנית מכוסה בנייר כסף למשך 40 דקות. הסירו את נייר הכסף והמשיכו לאפות עוד 15 דקות.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי, שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות