נסו ותתענגו
מתכון לעוגת שכבות שוקולד וקצפת בטעם מיוחד
מחפשים מתכון לעוגה טעימה שתוכלו לנשנש גם סתם ככה ביום חול, כשמתחשק לכם משהו מתוק? המתכון הזה מתאים בדיוק, עם הבצק הפריך בשילוב שכבת השוקולד ושכבת הקצפת הנותנת את המראה לעוגה מוצלחת במיוחד
עוגת שכבות שוקולד וקצפת בטעם מיוחד צילום: חני לוין
מתכון לעוגת שכבות שוקולד וקצפת בטעם מיוחד
המצרכים לעוגת שכבות שוקולד וקצפת בטעם מיוחד:
לבצק:
- 2 ו- 3/4 כוסות קמח
- 4 חלמונים
- 1/2 מרגרינה
- 1/2 כוס שמן
- 3/4 כוסות סוכר
- 1 סוכר וניל
- 1 אבקת אפיה
לשוקולד:
- 6 כפות סוכר
- 1 חב' שוקולד (100 גר')
- 4 כפות קקאו
- 1/4 כוס מים
- 1/4 מרגרינה
- כפית תמצית רום
לקצף:
- 3/4 כוס סוכר
- 4 חלבונים
- 3 כפות פודינג וניל
אופן ההכנה לעוגת שכבות שוקולד וקצפת בטעם מיוחד:
הכנת הבצק:
- הכניסו את כל המצרכים לקערה וערבבו היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- שטחו על תבנית ח"פ בינונית והכניסו לתנור על 180 מעלות למשך 15 דקות (חצי אפיה) הוציאו מהתנור וצננו.
הכנת השוקולד:
- הכניסו את כל המצרכים לסיר והמיסו על האש עד לקבלת מרקם חלק.
- שפכו את השוקולד על העוגה ושטחו בעדינות ע"י הזזה קלה של התבנית לכל הכיוונים.
- הכניסו את העוגה למקרר עד להתייצבות של השוקולד.
הכנת הקצף:
- הקציפו את החלבונים עם הסוכר והפודינג ווניל עד לקבלת קצף יציב.
- הוציאו את העוגה מהמקרר ושטחו מעליה את הקצף בעדינות.
- הכניסו לתנור חם על 180 מעלות עד להזהבה של הקצפת.
- הוציאו מהתנור וקררו.
- הגישו את העוגה כשהיא קרה.
בהצלחה רבה ובתאבון
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות