להפוך כישלון לניצחון!
לכולנו זה קורה (לפחות פעם בחיים), עוגה שנכשלה, התייבשה או התקשתה. טעויות באפייה ובהכנת קינוחים שנדמה שאין מה לעשות איתם מלבד לזרוק לפח ולהתחיל מחדש. רצינו לגלות לכם שאפשר גם אחרת. בכמה פעולות פשוטות נוכל להפוך את העוגה הכושלת לקינוח טעים, מרהיב ומפתיע
- כתבה מקודמת
- י"ז חשון התשפ"א
עוגה מתוקה שנדבקה
אפיתם עוגה שמסרבת בכל תוקף לצאת מהתבנית. תוך כדי הניסיונות לשחרר אותה משם בחתיכה אחת, אתם מצליחים להוציא רק את החלק העליון של העוגה בעוד שהתחתית דבוקה והעוגה מתפוררת בינתיים לחתיכות לא אסטטיות ולא מתאימות להגשה. במקרה כזה חבל להתעקש על עוגה שלמה, אפשר בקלות להפוך תקלת אפייה כזו לקינוח מושלם של כדורי שוקולד טעימים לא פחות.
נוציא את העוגה מהתבנית, לא משנה אם בחתיכות גדולות או קטנות, ונניח בקערה. נמשיך לפורר את חתיכות העוגה לפירורים קטנים עוד יותר. נוסיף לה מעט חלב או חמאה מומסת ונלוש עד לקבלת מרקם גמיש המזכיר מעט פלסטלינה. מהתערובת הזו נכין כדורים בגודל קטן (אך לא קטן מידי) ואותם נטבול בשוקולד החלב שהמסנו (אפשר להחליף גם בשוקולד לבן כמובן) בקערה נפרדת. למי שאוהב, ניתן לפזר על הכדורים סוכריות צבעוניות או פתיתי שוקולד קטנים. ננעץ בכל כדור שוקולד שיפוד או קיסם ונניח לשעה עד שעתיים במקרר. לאחר שהכדורים התקררו (מעטה השוקולד קשיח לחלוטין ולא נמס או נמרח למגע) ניתן להגיש אותם בתוך כוס גבוהה.
קראמבל תפוחים אישי
אפשרות אחרת המתאימה דווקא לעוגה לבנה שלא ניתן להוציאה מהתבנית בלי לפרק אותה, היא להפוך אותה לקראמבל תפוחים אישי נפלא וחם.
נפורר את העוגה לחתיכות קטנות, אך לא לגמרי לפירורים. נחתוך לקוביות קטנות תפוחי עץ ירוקים (מתאימים יותר בגלל החמיצות העדינה אך ניתן בהחלט להשתמש גם בתפוחים אדומים) ונבשל אותם במחבת עם סוכר וסירופ מייפל או דבש ומעט קינמון עד להתרככות התפוחים (להיזהר לא להפוך אותם לעיסה). לתוך כוסות אישיות או קעריות הגשה קטנות ניצוק כף או שתיים מהתפוחים, ועליהם נפזר את חתיכות העוגה המפוררות (ניתן להוסיף אגוזים קצוצים לתערובת העוגה למי שאוהב) ונכניס לתנור לעוד מספר דקות עד להזהבה. כף של גלידת וניל לצד הקראמבל תהיה תוספת מדהימה לקינוח.
לגיוון ושדרוג אפשר להוסיף לתפוחי העץ צימוקים או פירות יער ופטל.
אצבעות עוגה קפואות
הקפאה היא פתרון מפתיע לפירורי עוגה שלא הצליחה. פוררו את העוגה לפירורים קטנים, הוסיפו שמנת מתוקה ושוקולד חלב מומס (אפשר גם שוקולד מריר למי שמעדיף), ולושו את התערובת יחד לקבלת מעין בצק נעים. את הבצק פרסו ביד (לא מומלץ לרדד שלא יהיה דק מידי). ניתן לקרוץ בעזרת קורצנים צורות שונות או פשוט לחתוך לצורת אצבעות באמצעות סכין. בקערה נפרדת המיסו שוקולד לבן, לקבלת מראה צבעוני ומעניין, וטבלו כל אצבע בסירופ השוקולד כך שיכוסה היטב מכל הצדדים. סדרו את אצבעות השוקולד בצלחת גדולה שניתן להכניס למקפיא. הקפידו שהאצבעות לא יגעו זו בזו כדי למנוע הידבקות, והכניסו למקפיא למספר שעות עד להקפאה מלאה. לשדרוג הקינוח הגישו לצד האצבעות פירות חתוכים.
חשוב לציין כי אצבעות שוקולד קפואות יכולות להיות במקפיא כמה ימים ואפילו מספר שבועות, כך שאפשר ליהנות מהן כקינוח או כחטיף מתוק לאורך זמן.
עוגה שהתייבשה
עוגה שהתייבשה והתקשתה לא חייבת להיזרק לפח. אפשר ליצור ממנה תוספת נפלאה לקינוחים אחרים, למנת גלידה מושקעת או כתוספת מעניינת לסלט פירות.
נפורר את העוגה היבשה לפירורים קטנים אך לא קטנים מידי. אפשר להוסיף לתערובת גם שאריות עוגיות או אפילו פתי בר מפורר (חשוב שלא יהיה קטן מידי). נפזר את הפירורים בתבנית אפיה ונאפה בתנור לכמה דקות עד שהפירורים יתקשו. אפשר לשמור את הפירורים הללו בכלי סגור ולהשתמש בהם כקישוט על עוגות קרם, להכין מנת גלידה מושקעת עם סירופ חם ופירורי עוגה ואפילו להוסיף לסלט פירות משודרג.
גם לבשלנים הגדולים ביותר ישנן נפילות, טעויות וכישלונות במטבח. אמרה נפוצה היא – "מי שלא מעז, לא מצליח".
חשוב לזכור שמכל כישלון – לומדים, אחרי כל נפילה – קמים מחדש וכל טעות - ניתן לתקן ולשדרג לקינוח טעים ומיוחד. ומי יודע, אולי הקינוח החדש יהיה אפילו מוצלח ואהוב יותר מהעוגה המקורית.
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות