כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
ברכתו מזונות

מתכון ללחם לבן צרפתי חלבי, מפנק ורך במיוחד

כשמדובר על פרוסת לחם פשוטה שקונים בסופר, לא תמיד הילדים מתלהבים, והפרוסה נשארת בתיק עד הצהריים. עם המתכון ללחם לבן צרפתי חלבי, מפנק ורך במיוחד הילדים לא יפסיקו לאכול וכך גם אתם, אם רק מרחו עליו חמאה רכה והמעדן יהיה מושלם

מתכון ללחם לבן צרפתי חלבי, מפנק ורך במיוחד
לחם לבן צרפתי חלבי, מפנק ורך במיוחד צילום: חני פיין

מתכון ללחם לבן צרפתי חלבי מפנק ורך במיוחד

המצרכים ללחם לבן צרפתי חלבי מפנק ורך במיוחד:

  • 680 גר' קמח + כף גלוטן (לא חייב. מוסיף המון אלסטיות ואוריריות)
  • 30 גר' סוכר 
  • 9 גר' שמרים 
  • 410 מ"ל חלב 
  • 120 גר' חמאה רכה
  • 15 גר' מלח 
  • מעט חמאה לשימון התבנית והקערה

(כדאי לעבוד עם משקל בכדי שיצא לכם לחם מושלם ומוצלח)

אופן ההכנה ללחם לבן צרפתי חלבי, מפנק ורך במיוחד:

  1. בקערת המיקסר הכניסו קמח, סוכר, גלוטן ושמרים. ערבלו מעט והוסיפו את החלב, המשיכו לערבל במהירות בינונית.
  2. לאחר 2 דקות הוסיפו חצי מכמות החמאה והמשיכו את פעולת המיקסר עוד כדקה והוסיפו את יתר החמאה והמלח. ערבלו עוד כ5 דקות. עד לקבלת בצק רך אך לא דביק.
  3. העבירו לקערה משומנת במעט חמאה, לצורך התפחה במשך שעה וחצי. (אפשרי להתפיח לילה במקרר)
  4. לאחר ההתפחה עצבו צורת לחם מהבצק, והניחו על תבנית משומנת בחמאה. התפיחו פעם שניה במשך שעה וחצי.
  5. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך כ40 דקות עד להזהבה יפה.
  6. צננו את הלחם (חייב לתת ללחם להתקרר מינימום כשעה לפני שפורסים אותו)
  7.  פרסו את הלחם לפרוסות. מרחו מעט חמאה ותתענגו על הטעם.

שימו לב: בכדי לא לנגוד את ההלכה יש צורך בשינוי צורת הלחם או פיזור של גבינת צהובה מעליו בכדי שיהיה ניכר מבחוץ שהוא חלבי.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת: חני פיין קונדיטורית

מתכון לחם חלבי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}