כ"א כסלו התשפ"ה
22.12.2024

להתפנק בארוחת ערב: מתכון ללחמניות פלוט פיצוחים מושלמות

רוצים להתפנק עם לחמניות סווף, עשירות במגוון גרעינים, גרעיני חמנייה דלעת, שומשום וקצח הנותנים מראה מושלם וטעם נפלא לארוחת ערב יוקרתית וטעימה בטירוף

להתפנק בארוחת ערב: מתכון ללחמניות פלוט פיצוחים מושלמות
לחמניות פלוט פיצוחים מושלמות צילום: חני פיין

מתכון ללחמניות פלוט פיצוחים מושלמות

המצרכים:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 כף גלוטן (לא חובה) מוסיף המון
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 4 כפות סוכר
  • 125 מ"ל שמן קנולה
  • 500 מ"ל מים
  • 2 כפות מלח

לתערובת הפיצוחים:

  • גרעיני חמנייה
  • גרעיני דלעת
  • שומשום
  • קצח

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר הכניסו את הקמח, השמרים, הסוכר והגלוטן וערבבו מעט, הוסיפו את המים והפעילו את המיקסר, תוך כדי פעילות המיקסר הוסיפו שמן ומלח. המשיכו לערבל במהירות בינונית עוד כ7 דק'.
  2. בקערה משומנת מעט הכניסו את הבצק, והתפיחו כשעה להכפלת הנפח, אפשר להתפיח בקערה מכוסה עד 24 שעות במקרר.
  3. הוציאו מהמקרר וחלקו לכדורים במשקל של 50 גר' לכדור.
  4. הניחו את הכדורים לנוח 5 דק' (מומלץ מכוסה). רדדו כל כדור למלבן וגלגלו לנקניק, הדקו היטב בצדדים והטבילו בקערת מים ולאח"מ בקערת הפיצוחים.
  5. הניחו בתבנית וכסו להתפחה של כ40 דק'. הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה.
  6. הכינו צלוחית עם שמן זית ושום כתוש וערבבו היטב.
  7. הוציאו מהתנור והברישו בעוד שהלחמנייה חמה ותתפנקו בהנאה.

המתכון מאת: חני פיין, קונדיטורית

מתכון לחמניות פיצוחים גרעינים ארוחת ערב

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}