נראה נפלא
במרקם מושלם: מתכון לעוגת שכבות של בצק פריך ושוקולד
עוגת שכבות מעניינת ומושכת של בצק פריך במילוי שוקולד טעים במיוחד ומעליו בצק נוסף הנותן את הטעם לעוגה פריכה, מתאימה כקינוח לכל ארוחה בשרית, עם מעט פיזור של אבקת סוכר מלמעלה והקינוח שלכם יראה נפלא
- חני לוין
- ט"ו חשון התשפ"א
עוגת שכבות של בצק פריך ושוקולד צילום: דבורה מהדיזדה
מתכון לעוגת שכבות של בצק פריך ושוקולד
המצרכים לעוגת שכבות של בצק פריך ושוקולד:
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- 2 חלמונים
- 1 אבקת אפייה
- 1 כוס שמן
- 6 כפות מיים
למילוי השוקולד:
- 200 גר' שוקולד
- 2 כפות קקאו
- 2 כוסות סוכר
- 1/2 כוס מים
- 1/2 מרגרינה
- 1/2 כוס קמח
- 5 חלמונים
- 7 חלבונים
אופן ההכנה לעוגת שכבות של בצק פריך ושוקולד:
הכנת הבצק:
בקערה ערבבו את כל החומרים לבצק אחיד.
הכינו את השוקולד:
- על האש המיסו את השוקולד, הקקאו 1 וחצי כוסות סוכר, המים ומרגרינה עד להמסה מלאה. לאחר שמתקרר מעט הוסיפו את הקמח ו5 חלמונים וערבבו היטב.
- בקערה נפרדת הקציפו את החלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקצף יציב הוסיפו את מילוי השוקולד עד והקציפו באיטיות עד לקבלת מרקם אחיד.
הכנת העוגה:
- שטחו מהבצק על תבנית אפיה ומעליו שפכו את השוקולד.
- על משטח משומן רדדו ריבוע מהבצק והניחו על שכבת השוקולד.
- הכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות, עד להזהבה. הוציאו וקררו.
- פזרו מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: דבורה מהדיזדה
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות