י"ג חשון התשפ"ה
14.11.2024
טוויסט מושלם

קינוח עסיסי: מתכון לסלט פירות אקזוטי בקציפת שמנת חמצמצה וגרנולה

אין כמו ארוחות מלאות יצירה ובטעם אותנטי. תוסיפו להן מתאבן רענן ועשיר של פירות אקזוטיים והדרים עם תערובת של גרנולה נפלאה, ברוטב שמנת חמצמצה ומעודנת והענקתם לארוחה שלכם טוויסט מושלם

קינוח עסיסי: מתכון לסלט פירות אקזוטי בקציפת שמנת חמצמצה וגרנולה
סלט פירות אקזוטי בקציפת שמנת חמצמצה וגרנולה צילום: ריצ'ל רייך

מתכון לסלט פירות אקזוטי בקציפת שמנת חמצמצה וגרנולה

זמן ההכנה: 30 דקות סיווג: חלבי עמידות בקירור: אינו עמיד

המצרכים:

  • 3 קיווי בשלים
  • 1 תפוח "גרנד" ירוק
  • 1 תפוח אדום מתוק
  • 3 אגסים
  • 2 תפוזים
  • 2 בננות

לשמנת:

  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף מיץ מלימון טרי
  • 3 כפות דבש

לגרנולה:

  • 1/4 כוס סוכר
  • 5 כפות שמן
  • 1 כפית דבש
  • 1/2 כוס שברי שקדים קלופים
  • 1/2 כוס שברי אגוזי מלך
  • 1/2 כוס חמוציות מיובשות
  • 1/2 כוס צימוקים בהירים
  • 6 תמרים מיובשים

אופן ההכנה:

  1. את התפוחים והאגסים שטפו היטב וחיתכו לקוביות גדולות.
  2. קלפו את התפוזים, הפרידו בעדינות לפלחים וחיתכו לקוביות.
  3. את הקיווי והבננות קלפו וחתכו לחצאי פרוסות.
  4. את השמנת העבירו לכלי עמוק, והוסיפו את הווניל, מיץ הלימון והדבש וערבבו היטב בבלנד יד לקבלת מרקם חלק ואחיד.

הכנת הגרנולה:

  1. במחבת בלי שמן על להבה נמוכה, הניחו את שברי השקדים והאגוזים וערבבו היטב עד להזהבה הורידו מהאש וצננו.
  2. את התמרים חיתכו לחתיכות קטנות.
  3. בסיר קטן הרתיחו את הסוכר והשמן למשך 10 דקות על להבה בינונית.
  4. לאחר שגרגירי הסוכר נמסים ונהפכים לנוזל הוסיפו את השקדים, האגוזים, הצימוקים, החמוציות, חתיכות התמרים וכפית הדבש וערבבו היטב.
  5. הורידו מהאש וצננו את הגרנולה על ידי שטיחתה על נייר אפיה לייבוש למספר שעות.
  6. הקפידו להפריד בין הרכיבים כדי למנוע את הפיכתם לגושים.

הרכבת המנה:

סמוך להגשה צקו את תערובת הפירות לכלי חגיגי מרכזי או אישי. הוסיפו את קציפת השמנת ומעלייה חופן נדיב של גרנולה טרייה.

טיפ: אם השקדים אינם קלופים, השרו אותם למספר דקות במים רותחים, כך הקילוף יעשה בקלי קלות.

בהצלחה רבה ובתאבון.

המתכון מאת ריצ'ל רייך, מחברת הספר 'סוד הגן'

סלט פירות קינוח שמנת

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}