המאכל המקורי
ממכר בטירוף: לחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין
מחפשים מתכון מוצלח ביותר למאכל ממכר? לחמעג'ון - מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין של שילוב קמצוץ הקינמון והסוכר הנותנים מעט מתיקות לטעם מושלם ובתוספת שומן כבש המביא את הרכות לתערובת הבשר
- חני לוין
- י' חשון התשפ"א
לחמעג'ון - לחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין צילום: הודיה עזרא
לחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין
המצרכים ללחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין:
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח
- 25 גרם שמרים
- 1 כף גדושה סוכר
- 1 כפית מלח
- 1/3 כוס שמן
- 240 מל' מים חמימים
- ביצה טרופה
למילוי הבשר:
- 400 גר' בשר בקר
- 100 גר' שומן כבש
- 1 בצל קצוץ
- 1/3 כפית סוכר
- 1/2 כפית כורכום
- 1/3 כפית שאטה טחון
- קורט קינמון
- 1 כף אבקת מרק
- פלפל שחור גרוס
- מלח
הוראות הכנה ללחמעג'ון – מתכון ללחמנייה במילוי בשר בקר ובתיבול מעניין:
הכנת מילוי הבשר:
- חממו מחבת על האש עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את השום לקראת סוף הטיגון.
- הוסיפו את הבשר והתבלינים והמשיכו לטגן עוד כ 10 דק
הכנת הבצק:
- הכניסו את כל המצרכים למיקסר ועבדו לבצק חלק וגמיש, התפיחו במשך כשעה וחצי.
- רדדו לעלה עגול ועבה וקרצו עיגולים בקוטר 8 סמ', התפיחו שוב 20 דק'
- הברישו עם ביצה מסביב ופזרו בנדיבות שומשום / קצח, הניחו כפית ממילוי הבשר במרכז והתפיחו שוב כ 10 דק'
- הניחו על תבנית מרופדת בנייר אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 20 דק' בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: הודיה עזרא
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות