המאמץ משתלם
עוגה מעניינת: מתכון לטורט עם בצק פריך וקרם רך ונפלא
עוגה מיוחדת וטעימה במתכון של בצק פריך כשמעליו עוגת טורט וקצפת ברכות מיוחדת ומושלמת הנותנת את הטעם לקינוח עדין וקליל שכל אחד ישמח לקבל
- חני לוין
- ט' חשון התשפ"א
טורט עם בצק פריך וקצפת בטעם נפלא צילום: חני קץ
מתכון לטורט עם בצק פריך וקרם רך ונפלא
המצרכים לטורט עם בצק פריך וקרם רך ונפלא:
לעוגה:
- 8 ביצים
- 3 חלבונים
- 3/4 כוס יין
- 1/2 כוס שמן
- 1 אבקת אפיה
- 2 כוסות סוכר
- 100 גר' שוקולד מריר
- 2 וחצי כוסות קמח
לבצק פריך:
- 1/3 כוס סוכר
- 3 כוסות קמח
- 300 גר' מרגרינה
- 1 אבקת אפיה
- 3 חלמונים
- 1/3 כוס מים
לקרם:
- 1 כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 כף יין
- 3 כפות קקאו
- 200 גר' מרגרינה
- 1 כף קפה
אופן ההכנה לטורט עם בצק פריך וקצפת בטעם נפלא:
הכנת העוגה:
- הפרידו את הביצים והקציפו 8 חלבונים עם 3 חלבונים וכוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- בקערה נפרדת ערבבו את 8 החלמונים עם שאר המצרכים וערבבו היטב,
- אחדו את הקצף עם תערובת החלמונים בעדינות עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- שפכו את הבלילה לתבנית אפיה והכניסו לתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד להזהבה.
הכנת הבצק הפריך:
- ערבבו את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד.
- חלקו את הבצק לשניים, כל חלק שטחו על נייר אפיה והכניסו לתנור למשך 7 דקות כל אחד.
הכנת הקרם:
- הקציפו את כל החומרים עד לקבלת קצף יציב.
הרכבת העוגה:
- על בצק פריך אחד מרחו מהקרם ועליו הפכו את עוגת הטורט, מעליה מרחו מהקרם ומעליו הניחו את הבצק הפריך, פזרו אבקת סוכר ובתאבון.
המתכון מאת: חני כץ
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות