תוספת ראויה
מעניין ומקורי: מתכון לכרובית אפויה בתנור ברוטב ברביקיו וצ'ילי
המעדן של השבוע, במתכון מעניין ומקורי לאוהבי הכרובית בטעם עסיסי, של כרובית אפויה בתנור ברוטב ברביקיו וצ'ילי חריף או מתוק, מתאים כמנה ראשונה עם הגשה לצד בורגול, חומוס או טחינה
כרובית אפויה בתנור ברוטב ברביקיו וצ'ילי צילום: יגאל אמדדי
מתכון לכרובית אפויה בתנור ברוטב ברביקיו וצ'ילי
המצרכים לכרובית אפויה בתנור ברוטב ברביקיו וצ'ילי:
- 1 כרובית גדולה
- 3 כפות רוטב ברבקיו
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף (מה שאוהבים)
- כפית מלח
- מלח גס לעיטור
- חצי כוס טחינה טבעית
הוראות ההכנה לכרובית אפויה בתנור ברוטב ברביקיו וצ'ילי:
- מלאו סיר גדול מאד בהרבה מים. עם כפית מלח והביאו לרתיחה, הכניסו את הכרובית כשהיא שלמה לסיר, כשתחתית הכרובית כלפי מעלה.
- בשלו 12 דקות, והעבירו בזהירות למסננת לניקוז הנוזלים.
- הדליקו את התנור על - 200 מעלות במצב טורבו.
- הניחו את הכרובית על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
- צקו בקערית קטנה 3 כפות רוטב ברביקיו, 3 כפות רוטב צ'ילי, וערבבו היטב. הברישו את הרוטב על הכרובית מכל הכיוונים בעזרת מברשת סיליקון
- הכניסו לתנור למשך כ- 40 דקות עד שהכרובית ממש מזהיבה והפרחים מתחילים להיפרד מהשורש. (כמו בתמונה)
- פזרו מעל קורט מלח גס והגישו.
- הגישו לצד בורגול, חומוס או טחינה.
בהצלחה רבה ובתאבון
המתכון מאת: יגאל אמדדי שף ויועץ קולינרי
מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.
תגובות
{{ comment.number }}.
הגב לתגובה זו
{{ comment.date_parsed }}
{{ comment.num_likes }}
{{ comment.num_dislikes }}
{{ reply.date_parsed }}
{{ reply.num_likes }}
{{ reply.num_dislikes }}
הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות