כ' חשון התשפ"ה
21.11.2024
ארוחת ערב מפנקת

מתכון למרק בצל חלבי עם קרוסטיני קרספיים במיוחד

מה אוכלים היום לארוחת ערב? השאלה הנשאלת מידי יום. הפעם עם מתכון מוצלח וטעים במיוחד של מרק בצל חלבי ומושלם, בתוספת פרוסות באגט עם חמאה וגבינה צהובה בתנור, היוצאים צנימים קריספיים ומתאימים במיוחד לצד המרק החלבי

מתכון למרק בצל חלבי עם קרוסטיני קרספיים במיוחד
מרק בצל וקרוסטיני צילום: יפית שלג חג׳ג׳

מתכון למרק בצל חלבי עם קרוסטיני קרספיים במיוחד / מאת: יפית שלג חג׳ג׳

המצרכים למרק בצל חלבי עם קרוסטיני קרספיים במיוחד:

המצרכים למרק:

  • 4-5 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
  • שמן זית
  • חמאה
  • מעט סוכר לקרמול (לא חובה)
  • כף קמח
  • מים
  • חלב
  • אבקת מרק בצל
  • כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור
  • פטרוזיליה קצוצה
  • מעט שמיר (לא חובה)

המצרכים לקרוסטיני:

  • באגט
  • חמאה
  • שום
  • שמיר
  • גבינה צהובה
  • להגשה: גבינה צהובה מגורדת או פרמז'ן

אופן ההכנה למרק בצל חלבי עם קרוסטיני קרספיים במיוחד:

הכנת המרק:

  1. חמו סיר עם שמן זית ומעט חמאה (למרק פרווה, רק שמן) וטגנו את הבצלים החתוכים לרצועות, הוסיפו מעט סוכר לקרמול (לא חובה)
  2. לאחר שהבצל מזהיב הוסיפו כף קמח ומיד מים קרים וערבבו היטב שלא ייווצרו גושים,
  3. מלאו את חצי סיר בחלב וחצי סיר במים (לפרווה רק מים) והביאו לרתיחה.
  4. לאחר הרתיחה הוסיפו את אבקת מרק הבצל, ותבלו עם כורכום, פלפל שחור ומלח לפי הטעם, הוסיפו את הפטרוזיליה הקצוצה ואת השמיר (השמיר לא חובה)

הכנת הקרוסטיני:

חיתכו בגט לפרוסות ומרחו מעל חמאה, שום ושמיר פזרו מעט גבינה צהובה והכניסו לתנור על 180 למשך 10 דקות עד לקבלת צנימונים.

הגשת המנה:

פזרו מעל המרק גבינה צהובה מגורדת או פרמז'ן והגישו לצד הקרוסטיני הקריספיים והחמים.

טיפ: אם רוצים שהמרק יצא סמיך יותר הוסיפו בתחילה עוד כף קמח או לקראת הסוף קורנפלור מעורבב במעט מים/חלב

בהצלחה רבה ובתאבון

מתכון מרק בצל באגט חלבי

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}